Star Wars

757 vastausta [Uusin kirjoitus]
Poissa
Liittynyt: 04.03.2007


STAR WARS, eli Tähtien Sota näin omalla kielellämme, järkyttävän suuri ilmiö joka on saanut alkunsa vuonna 1977 kun ensimmäinen elokuva saapui keskuuteemme. Kukaan ei osannut odottaa elokuvasta niin suurta hittiä. Jatko-osat ilmestyivät kolmen vuoden välein, The Empire Strikes Back vuonna 1980 ja Return of the Jedi vuonna 1983. Monien TOP-10 elokuvat -listalta löytyy The Empire Strikes Back, ja jos ei löydy niin olet idiootti et ilmeisesti ole nähnyt elokuvaa?What's not to like?! Hyvä vs. paha, eeppinen Voima, valosapeleita, romantiikkaa, mielenkiintoisia hahmoja ja perhanan nättejä paikkoja missä seikkaillaan.


Esim. Dagobah näyttää unelmakohteelta jos lomalle on lähdössä


Ensimmäisen osan ohjasi itse herraisoherra George Lucas, joka siirtyi toisen osan kohdalla sivuun kun ohjaajan paikalle saapui Irvin Kershner. Kolmannen osan ohjasi Richard Marquand.

Nykypäivänä elokuvia on 6 kappaletta, joista uudempi trilogia (Phantom Menace 1999, Attack of the Clones 2002, Revenge of the Sith 2005) ei ole kovin monen mieleen. Liikaa erikoistehosteita. Lucas ei vain ole kovin hyvä henkilöohjaaja, eikä saa oikein mitään järkevää aikaiseksi hahmoilla.

Mutta vaikka itsekään en hirmuisesti välitä uudesta trilogiasta, tulen varmasti ostamaan koko Star Wars: Complete Saga Blu-Ray setin. En ole vielä saanut aikaiseksi sitä hommattua, kun hintaa on jonkin verran.

Niin, elikkä POP osastolla mennään. Aiheena elokuvat, kirjat, sarjakuvat ja muut mediat, mutta ei pelit. Teen peleille oman osion jossain välissä kunhan ehdin. Nyt täytyy lähteä töihin.
Poissa
Liittynyt: 04.03.2007
Hieman ärsyttävää muuten että ei voi tuota aloitusviestiä muokata.

Lainaus käyttäjältä Jonttu_+
Viimeisin leffaostos on itseasiassa Star Wars Complete Saga paketti Blu-rayna. Olen katsonut tuosta vasta uuden trilogian (paras osuus jätetään viimeiseksi) ja vähän tutkaillut extroja. Odotin jostain syystä paljon enemmän Star Warseilta teräväpiirtona, mutta ainakin tämä uusi trilogia tuotti jonkinasteen pettymyksen.

Ihan kuin homma olisi jätetty väliajoin kesken, sillä eri kohtausten välillä huomasi kuinka edelliset kohtaukset olivat oikeasti paljon terävämpiä. Myös äänet tuntuvat olevan aika-ajoin epätasossa, ensiksi ne ovat hiljaisia ja yhtäkkiä volume nousee roimasti. Tätä ei kuitenkaan tapahdu usein.

Olen kuitenkin tähän mennessä ollut varsin tyytyväinen, että myin sieluni Lucasille uudestaan. Hiemankin itseään kunnioittavan miehen (miksei naisenkin) kuuluu ostaa tämä paketti, sen verran kovista leffoista tässä puhutaan.

Extroja muuten näyttää olevan ihan kivasti, tosin en ymmärrä miksi tähän ei voitu heittää myös kaikkia DVD-julkasuiden extroja. Esimerkiksi Episode III:n poistetuissa kohtauksissa ei ole mielestäni samoja klippejä kuin DVD:llä. Outoa.


Ei ole kaikkia mahdollisia ekstroja?!?!? Pehana sentään. Itse olisin halunnut vieläpä ne alkuperäiset elokuvat blu-raylle samalla, mutta ei tietenkään sekään mahdollista.

Itseäni tosin ei haittaa pätkän vertaa jotkin pienet muutokset mitä on tehty. Järjetöntä miten ison jutun toiset fanit tekevät jostain lisäyksistä.

Mutta luulen kyllä että tulen itse pitämään tuosta paketista, sillä omistan edelleen vain VHS:llä elokuvat..
Poissa
Liittynyt: 07.07.2010
Vääh, nyt kirjoitat saman viestin jo kolmatta kertaa eikä se vieläkään näy.

Itse ostin tuon bluray kokoelman eli Complete Sagan.
Tuota tarkkuutta en itse kovin huomaa ellei sitä sitten ala katsomalla katsomaan (saattaa johtua TV:stä).
Kolme ensimmäistä elokuvaa katsottu ja vieläkin ärsyttää ep1:ssä Palpatinen kiero hymy, arhg!
Mitä nyt nopeasti vilaisin niin näyttäisi kommenttiraidatkin olevan tekstitetty Suomeksi, itsellä ei näy Suomeksi tekstitettynä muu kuin Sithin kosto DVD-versiona siis. Nuo kommenttiraidat ovat laatukamaa ja erittäin mielenkiintoisia.
Paljon on myös dokumentteja viimeisellä levyllä. Niihin en nyt ole tutustunut vaan katsoin lähes 2h erilaisia Star Wars aiheisia parodioita eri TV-sarjoista. Täytyy sanoa, että todella hyvää tavaraa!

Suosittelen erittäin paljon tämän hankkimista, vaikka vain extrojen takia.
Poissa
Liittynyt: 22.08.2008
Lainaus käyttäjältä Demppa+
Ei ole kaikkia mahdollisia extroja?!?!?

Ostin oman Star Wars-settini ennakkoon Discshopista koska jonkin aikaa kadoksissa ollut Star Wars-fanini heräsi pitkästä aikaa. Itsekin petyin ekstrojen määrään kun uutis-sivustoilla sun muissa medioissa oli kehuttu tämän olevan ultimaattinen Star Wars-kokoelma jossa on yli 16 tuntia ekstroja. Muistan joskus nuoruudessani esim. nähneeni 60 minutes-ohjelman George Lucasista jonka olisin ehdottomasti halunnut nähdä mutta ei niin ei.

Oli ekstroissa sentään melko maukas 90-minuuttinen komediaosio josta löytyi kaikki tietämäni Star Wars-parodiat ja ylikin.
Spoileri!Näytä spoileri
Esim. Star Wars Gangsta Rap ja Yodan hiphop-tanssi löytyi. Lisäksi mukana oli navigaattoriäänityksiä Darth Vaderilta ja Yodalta jotka kirvoittivat hyvät naurut.

Katsoin paketin ekstrat ensiksi ja elokuvista on tullut katsottua vasta ensimmäinen. Mielestäni varsin onnistunut Blu-Ray-julkaisu ainakin kuvanlaadullisesti.
Poissa
Liittynyt: 10.02.2010
En ole mikään suuri Star Wars -fani mutta aion ostaa tuon Complete Sagan mutta haluaisin myös hommata alkuperäisen trilogian alkuperäisessä muodossaan. Mitä suomenkielisiä VHS tai DVD versiota on julkaistu alkuperäisestä trilogiasta ja mikä niistä kannattaisi hommata?
Poissa
Liittynyt: 02.10.2008
Myönnettäköön. Sorruin ostamaan Complete Saga Blu-Ray -boksin hervottomaan ylihintaan. Hieman pääsi yllättämään ja kummastuttamaan, kuinka paljon aika oli päässyt muistoja kultaamaan. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Myönnettäköön myös, että esiosat upposivat ilmestyessään kuin valomiekka sulatejuustoon. Kyllähän se oli jo silloin täysin päivänselvää, etteivät ne alkuperäisten tasoa olleet, mutta nyt... nyt kaikki ne asiat, joista enemmistö on aina valittanut, ärsytti itseänikin. Näen sen kaiken potentiaalin, mikä näillä pätkillä olisi oikeissa käsissä ollut.

Se siitä, että nuorempi sukupolvi tulisi vaalimaan näitä yhtä suurella intohimolla kuin vanhemmat alkuperäisiä... Saattaahan se toisaalta johtua myös siitäkin, että Star Wars: The Old Republicin CGI-pätkät ovat olleet sen verran upeita, että Lucasin pökkelyydet jää väkisinkin niiden varjoon.

Häiritsevintä on, etten osaa ajatella kakkos- ja kolmosepisodien Hayden Christenseniä Darth Vaderina, mutta näen sieluni silmin alkuperäsen trilogian Darth Vader -puvun sisällä Hayden Christensenin... Noooooooooooo!

PS. Remember kids, tämän takia omalle jälkikasvulle näytetään alkuperäinen trilogia ensin: Klik!
Poissa
Liittynyt: 01.02.2007
Greetings my fellow comrades! Tänään olisi Turun Logomosssa Star Wars: Uncut- minifestivaali
Itse olen menossa kyseisille karkeloille ja tarkoituksena olisi rantautua vuosisadan bileisiin n. klo 1600 ja jatkaa juhlimista aivan aamun pikkutunneille asti. Onkos täältä tulossa ihmisiä ihmettelemään paikan päälle?

Lainaus
Amerikkalaisen Casey Pugh'n ideoima ja fanien toteuttama Star Wars: Uncut -elokuva nähdään Turussa 8.10. Star Wars: Uncut -projektissa (SWU) Pugh pilkkoi ensimmäisen, vuonna 1977 julkaistun Star Wars: A New Hope -elokuvan 15 sekunnin osiin, jotka elokuvan fanit loivat uudelleen esimerkiksi animaatiota, kotivideoita ja parodiaa hyödyntäen. SWU voitti ensimmäistä kertaa jaetun digitaalisen Emmy palkinnon vuonna 2010.

Elokuvan alustuksessa yleisön eteen astelevat luovuutta tutkiva professori (ÅA), vannoutunut nörtti ja Star Wars -fani Alf Rehn sekä suomalaisten scifi-fanien taidonnäytteen, Star Wreck -elokuvan, yksi käsikirjoittajista Jarmo Puskala.
Elokuvan lisäksi päivän aikana Logomossa esitetään myös muita Turku 2011 -säätiön Live 2011 Grand Prix -mediakilpailun voittajia, dokumentteja ja pelejä, joita yleisö pääsee kokeilemaan, sekä Alternative Partyn demotaidetta.

Esitettävistä töistä erityismaininnan ansaitsee useilla elokuvafestareilla palkittu Brett Gaylorin ohjaama RIP – A Remix Manifesto -dokumentti. Se käsittelee viihdyttävästi DJ ja mash up -kulttuuria sekä tekijänoikeuksien murrosvaihetta.

Ilta päättyy bileisiin Desert Planetin ja X-Rustin johdolla. Desert Planet -bändi on tunnettu elektronisesta musiikistaan, joka on saanut vaikutteita 8-bittisistä videopeleistä, kolikkopeleistä ja science fiction -elokuvista. Illan päättää X-Rust, joka on turkulainen elektronisen musiikin ja kulttuurin yhdistys. Logomossa X-Rustia edustavat Transistor Rhythmin live sekä dj:t Burdock ja Pepeto, Ipe ja Nitro. VJ Whitespace tekee visuaaleja koko illaksi. Luvassa analogisynia, tiukkoja levyjä ja hyvät bileet!

Logomossa 8. lokakuuta järjestettävä minifestivaali on ilmainen. Ovet avautuvat klo 14 ja sisään mahtuu 1 000 ensimmäistä. Fanikulttuuria kunnioittaen yleisön paras asu palkitaan.

14:00 Ovet avataan
15:00-16:00 Live 2011 Grand Prix mediakilpailun voittajatöitä & Alternative Partyn demotaidetta
16:00-17:30 RIP- A Remix Manifesto
18:00-18:30 Star Wars: Uncut alustus: Alf Rehn (prof @ ÅA) ja Jarmo Puskala (Star Wreck & Iron sky)
18:30-20:30 Star Wars: Uncut
20:30-22:00 Iltabileet: Desert Planet
22:00-01:00 Iltabileet: X-Rust esittää: Transistor Rhythm LIVE + DJ:t Burdock ja Pepeto.
Poissa
Liittynyt: 04.03.2007
Lainaus käyttäjältä Pilipali+
Greetings my fellow comrades! Tänään olisi Turun Logomosssa Star Wars: Uncut- minifestivaali
Itse olen menossa kyseisille karkeloille ja tarkoituksena olisi rantautua vuosisadan bileisiin n. klo 1600 ja jatkaa juhlimista aivan aamun pikkutunneille asti. Onkos täältä tulossa ihmisiä ihmettelemään paikan päälle?


No voi nyt perkele. Miksi Turussa?! Jos eventti olisi pidetty Helsingissä niin olisin ollut siellä jo eilen.

Katsonkin elokuvan sitten täällä.

Ehkä paras kohtaus ikinä
Han shot first

Sehän on pelikin
http://www.hansoloadventures.com/

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+
Häiritsevintä on, etten osaa ajatella kakkos- ja kolmosepisodien Hayden Christenseniä Darth Vaderina, mutta näen sieluni silmin alkuperäsen trilogian Darth Vader -puvun sisällä Hayden Christensenin... Noooooooooooo!


Tuo on aika paha. Itsekään en kykene ajattelemaan Christenseniä Vaderina, mutta en onneksi myöskään näe häntä alkuperäisessä trilogiassa. Jotenkin vain ajattelen että hän ei ole sama hahmo. Pystyn välttämään tuskan. Prequelit tosin on sellaista roskaa etten itse kykene niitä nykyään edes katsomaan. Complete Saga täytyy silti ostaa, koska lisäherkut kiinnostavat. Elokuvien tekoprosessit ovat aina mielenkiintoisia, vaikka elokuvat eivät olisi.

En muuten voi painottaa tarpeeksi sitä että ostakaa J.W. Rinzlerin "Making of" -kirjat.

Star Wars
The Empire Strikes Back

Parasta koskaan ikinä.
Poissa
Liittynyt: 10.10.2011
En osta Blu-ray julkaisua ihan vain koska DVD-julkaisu on tarpeeksi hyvä, ja Vader huutaa siellä lopussa sen perkeleen NOO!:n. Jos Lucasia noin vituttaa kaikki turhuudet jotka se jätti laittamatta elokuviin alunperin, niin mieluummin vaikka kuvaisi ne uudestaan kuin pilaisi klassikot ties millä Hayden Christien-haamuilla.

Ostin muuten loppukesän Ruotsin Jamboreelta palatessani eräästä tukholmalaisesta videovuokraamosta ne ihan koskemattomat versiot alk. per.-trilogiasta. Vuosien -96 ja -04 uusintapainosten kanssa kasvaneelle jotkin efektit on aika laimeita, ja esim. ep. kuuden loppukohtauksen musiikkivaltinta pilaa koko eeppisen sarjan lopetuksen. Myöskin oleellisia kohtauksia on jätetty pois, kuten Hanin neuvottelu turkistakki-Jabban kanssa ja Luken ja Biggsin tapaaminen Tantive IV:llä. Niinikään Mos Eisley on varsin eloton ilman tietokonetehosteita, ja kuolemantähdellä kun Han ragetuksissa jahtaa klooneja, hän törmää koko hallillisen sijaan pariin hassuun sotilaaseen. Noin muuten elokuviin ei mitään kovin näkyviä muutoksia olla menty työntämään, ja hyvä niin. Koskemattominakin elokuvat ovat kestäneet ajan hammasta ennätyksellisen hyvin, mutta 2004 DVD-julkaisu on edelleen paras versio klassikoista.
Poissa
Liittynyt: 05.05.2006
Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

PS. Remember kids, tämän takia omalle jälkikasvulle näytetään alkuperäinen trilogia ensin: Klik!


Olen itseasiassa vähän paininut tämän kysymyksen kanssa. Henkilö joka ei ole nähnyt Star Wars -elokuvia, missä järjestyksessä trilogiat näytetään? Oma eukko kun ei ole näitä nähnyt. Olen kyllä jotenkin sen kannalla että näytän ne aikajanan mukaisesti, enkä julkaisun mukaisesti. Ihan siksikin kun on mielenkiintoista nähdä mitä mieltä on jne. Vaikka menettäähän tässä yksi legendaarisimmista kohtauksista hiukan loistoaan (i'm your father), mutta uskoisin että tämä taas nostaa episodien 1-3 arvoa, erityisesti kolmannen.
Poissa
Liittynyt: 04.03.2007
Mielestäni ehdottomasti ensin alkuperäinen trilogia.

Ensin kauhistellaan Vaderia, sitten nähdään hänet lapsena. Mielestäni prequelit olisivat vielä tylsempiä jos hahmot eivät olisi entuudestaan tuttuja.

Muutenkin hyvä antaa ensin hyvä kuva Tähtien Sodasta, ja sen jälkeen kauhistella uusia elokuvia.

En keksi kyllä yhtään hyvää syytä katsoa ensin uusia.