FoorumitPopkeskusteluKuuntelun Arvoisia Podcasteja

Kuuntelun Arvoisia Podcasteja

31 vastausta [Uusin kirjoitus]
Poissa
Liittynyt: 15.05.2006
Mistä on hyvät podcastit tehty? Vitseistä, asiasta, asiattomuuksista, ihmisistä ja musiikeista.

Työssäni ei juurikaan tarvitse kommunikoida tai kuunnella muita, joten kuuntelen aika paljon musiikkia työpäiväni aikana. Välillä musiikkiin kuitenkin kyllästyy ja tekisi mieli kuunnella jotain muuta, esim mielenkiintoisia podcasteja. Niitä vaan tuntuu olevan todella vähän laadukkaita. Perustin tämän ketjun siksi, että jakaisitte kuuntelun arvoiset castit tänne yhteen paikkaan. Aiheiden ei tarvitse rajoittua peleihin, vaan oikeastaan mihin tahansa. Kunhan laatu on kohdillaan ja rustaatte linkin lisäksi pienen kuvauksen sisällöstä, niin voi helposti valita mieleisimmät.

Itse kuuntelen:

Radio Rockin podcasteja. Oikeastaan vain aamun Heikelä Korporaatiota. Niille ketkä eivät tätä jo tunne, niin heillä on hyviä ja ajankohtaisia uutisaiheita ja ennen kaikkea mielipiteitä niistä.

TOROcast - Star Wars The Old Republic aiheinen pelicast. Dempan vinkistä kuuntelin ja vaikka onkin hauskat puhujat, niin aihe menee vähän ohi kun en MMORPG-pelejä ole pelannut eikä SWTOR:a ole tullut hankittua.

Meidän oma Pelaajacast on laadullisesti kohtalainen ja sitä kuuntelee aina mielellään.

Paljon arvostusta ja aikuisten oikeasti laadukas oman foorumin ylpeys ja Dempan toinen lapsi Pelaajaboardcast tulee myös kuunneltua aina ja onneksi tulee suhteellisen usein uusia. Keep up the good work.

Sitten on tämä KonsoliFIN podcast, mitä olen nyt kuunnellut nyt noin 15 tuoreinta jaksoa ja aina pikkasen väkipakolla ja paremman puutteessa. Rakenne on hyvä, pituutta on runsaasti ja asiaa uusista julkaisuista, testeistä yms, mutta pissakakka ja pippelihomo-vitsien liika viljeleminen rasittaa. Myös tuntuvat fanittavan liikaa achievementtejä ja trophyjä (antaa kaikkien kukkien kukkia), mitä en itse käsitä lainkaan.

Kerro omat kokemuksesi ja vinkkisi kiitos.
Poissa
Liittynyt: 07.10.2011
Podcasteja on tullut ja tulee kuunneltua suhteellisen usein. Suosikkeja on jo mainitut Pelaajacast sekä KonsoliFIN podcast mutta näiden kanssa vähintään tasoissa on Mega64 podcast joka tulee viikottain.

Mega64:n jätkät ovat hyvin hauskoja ja läppä on aivan huikeaa. Pari kertaa olen jopa osallistunut mukaan vaikka klo 5 aamulla Suomen aikaa nauhottavat omansa. Hienoa siis että livenä aina eka sunnuntaisin nauhoittavat podcastinsa ja tiistaisin tulee aina ensimmäinen tunti-kaks siitä sivulle editoituna. Sen oikean podcastin jälkeen siis on vähän vaihtelevasti 2h - +100h pitkä jälkilähetys jossa voi osallistua skypen kautta ihmiset. Ja aivan oikein, tuo on +100h. Muistaakseni kerran yli viikon pitivät podcastia auki, ison osan ajasta ei tietenkään muuta näkynyt kuin jotain huikeita gifejä ja paska musa soi taustalla mutta aina ajoittain tyypit kävi jotain toilailemassa kameran edessä.

Monia podcasteja on mennyt ja tullut mutta nämä on ne joita nykyään aktiivisesti seuraan. Olen myös kuullut tuosta Pelaajaboardcastista, kuulemma joitain aivan kamalia tyyppejä siellä örisee aina. Hyih. [Mainos] Muistakaa tällä hetkellä menevät boardcast kilpailut niin Facebookissa kuin iTunesissa!!!!1[/Mainos]
Poissa
Liittynyt: 24.12.2010
Kyllä nuita pelaajaboard cästejä menee pelatessa kuuneltua ja joskus koulssakin. Pelaajacastien korvikkeita, näin karkeasti sanottuna. Perjantaisin klo 21:00 eteenpäin suosittelen kuunetelemaan pasiradiota, jota kaverin kanssa kuuntelen. Alkoholin käyttöähän tuo sisältää, mutta tuskin täällä mitään 9 vuotiaita liikuskelee, ei siis kannata kuunella vanhempien kuullen. TORO- ja konsolifin- casteja en kuuntele, silkasta laiskuudestani, mutta muuten varmaan. ei niitä ole sentään haukuttukkaan.

PS. muistakaa Dempan arvonta iTunesissa, jossa voi voittyaa steam pelin, ja ale-kuponkeja.
(pelaaja- & H-townilla ei ole mitään tekemistä arvonnan kanssa). Sinne siis kirjoittelemaan arvosteluja!
Poissa
Liittynyt: 08.01.2011
Edellisten lisäksi Rooster Teeth Podcast (löytyy myös iTunesista) eli entinen Drunk Tank on loistava "peliaiheinen" podcast. Suosittelen lämpimästi, jos Achievement Hunteria ja Red vs. Blue -sarjaa tekevien sällien hölinät huvittavat. Aiheita on laidasta laitaan, osakkeista, maailmantalouteen ja Austinin lounaspaikkoihin. Perusote on kuivahko, mutta tylsäksi tuo ei ole vielä käynyt. "Tositarinat" mm. pytonista uima-altaassa ja Burnien napalmin keitosta tuovat väriä jutusteluun.

Juuri lanseerattu GameStation podcast vaikuttaa käsittämättömän huikealta castilta ainakin kahden ensimmäisen jakson perusteella. Ainoa heikkos on webcam-pohjaisuus, joka ei taida oikein toimia pelkkänä äänenä. Aiheena ovat lähestulkoon pelkät pelit ja formaattikin on suurelta osin sama kuin KonsoliFIN-podcastissa. TotalBisquit toimii pääheppuna ja ekassa jaksossa rupattelevat Gunns4HIRE, Jesse "OMFGcata" Cox ja press heart to continuen Dodger. Muutamaa Drunk Tankkia lukuuottamatta en ole nauranut yhtä paljoa podcastin äärellä.
Poissa
Liittynyt: 06.08.2009
EpicBattleCry on ylivoimainen suosikkini. Daniel Kayserin sanaleikit onnistuvat yleensä hauskuuttamaan minua ja muutenkin nautin keskustelusta todella paljon, koska EBC:n jäsenillä on erilaisia, hyvin perusteltuja ja mielenkiintoisia näkökulmia ajankohtaisiin pelirintaman puheenaiheisiin.
Poissa
Liittynyt: 04.03.2007
Näistä olenkin puhunut jossain ketjussa aikaisemminkin. Kaikkia allaolevia tulee kuunneltua. Niin paljon että parilla sanalla pistän kuvauksen. Kiirettä pitää.

Nämä kaikki ovat Star Wars: The Old Republicista kiinnostuneille. Ja oma TOP 3: TOROcast, TOR Wars, Sunny's Diner

Beyond the Grind
Roolipelaajille

Corellian Run Radio
Kolme naista hostaa. Uutiset jne.

Darth Hater
Nämä kaverit tietävät kaiken ensimmäisenä.

Galactic Public Radio
Perushuttua

TOROcast
Kaikista hauskin

Mos Eisley Radio ja Ossus Academy samalta sivulta.
Perushommia. Ollut myls haastatteluja kehittäjien kanssa.

Nothing But TOR
HC raidaajille

Sunny's Diner
Kasuaalimpi podcast. Olen tällä hetkellä heidän Very Important Patron. Hahmoni on heidän Facebook kuvana. Tongue

Instance: TOR Edition
Asiantunteva

TOR Wars
Kaksi kaveria vetävät tiukan setin. Hauskaa settiä.

Weekend Confirmedia ja Giant bombcastia tulee välillä kuunneltua. Ja aina tietenkin Pelaajacast ja Pelaajaboardcast. Wink
Poissa
Liittynyt: 28.08.2006
Käpylehmä
Puhetta retropeleistä, aluksi kahden miehen voimin ja nykyään kolmen. Alkujaksoissa käydään läpi todella suuria pelialan legendoja läpi, mutta myös todella harvinaisiin peleihin eksytään silloin tällöin (vai tiesikö jokainen esimerkiksi että Alivaltiosihteereistäkin on tehty peli?) Podcastin isännän roolia pitävä Henrik osaa kyllä ikävän usein olla ainakin itselleni todella ärsyttävä jatkuvine "uudet pelit ovat paskoja vanhat parhaita koskaan"-tyylisillä kommenteillaan. Ja tietenkin pelaamatta paras. Ilmeisesti hän omistaa vain Wiin ja on hehkuttanut vain tästä sukupolvesta Portaleita. Jokatapauksessa ihan kuunneltavan arvoinen podcasti, jos hakee suomenkielistä retropelicastia.
Poissa
Liittynyt: 08.06.2009
Lainaus käyttäjältä Munkk1+
Edellisten lisäksi Rooster Teeth Podcast (löytyy myös iTunesista) eli entinen Drunk Tank on loistava "peliaiheinen" podcast. Suosittelen lämpimästi, jos Achievement Hunteria ja Red vs. Blue -sarjaa tekevien sällien hölinät huvittavat. Aiheita on laidasta laitaan, osakkeista, maailmantalouteen ja Austinin lounaspaikkoihin. Perusote on kuivahko, mutta tylsäksi tuo ei ole vielä käynyt. "Tositarinat" mm. pytonista uima-altaassa ja Burnien napalmin keitosta tuovat väriä jutusteluun.


Tämä. Jos lontoo taittuu on tämä ''Drunk Tank aivan mahtavan hauskaa kuunneltavaa. Odotan aina innolla jokaviikkoista Rage Quitia, AHWU:a ja Horsea. Todella hauskaa puhetta.
Poissa
Liittynyt: 27.09.2007
Lainaus käyttäjältä Snakeleader+
Podcastin isännän roolia pitävä Henrik osaa kyllä ikävän usein olla ainakin itselleni todella ärsyttävä jatkuvine "uudet pelit ovat paskoja vanhat parhaita koskaan"-tyylisillä kommenteillaan. Ja tietenkin pelaamatta paras.

Kuulostaa hienolta mieheltä. Meikäläisestä tuli fani.

Komeita ehdotuksia ovat ihmiset täällä jakaneet mutta meikäläisen elämään mahtuu nykyisin vain yksi säännöllisesti kuunneltava podcast ja se on Laser Time Podcast. Gamesradar-pelisaitin suurkuluttajana kuuntelin totta vieköön myös aina kyseisen poppoon Talkradar-podcastin mutta kun saitilta katosivat ne valovoimaisimmat persoonat, katosi jotain myös minunkin sisältäni. Sittemmin entiset Gamesradar-jannut ovat perustaneet Laser Time Podcastin. Isännän viittaa harteillaan kantaa 98% ajasta PC Gamerin toimittaja Chris Antista (entinen Gamesradarin sisältötuottaja) ja tätä komppaa suurimman osan aikaa Nykyisin Capcomin markkinointipuolella vaikuttava Brett Elston (entinen Gamesradarin toimittaja) sekä nykyäänkin Gamesradarilla vielä leipäänsä tienaavat Tyler Nagata sekä pelijournalismin rumimman miehen viittaa kantava Henry Gilbert. Casti sisältää kaikkea populaarikulttuurin kiekuroita, yleensä nostalgisissa tunnelmissa mutta myöskään videopelejä ei olla unohdettu kuten vaikka huonoimpia videopelimusiikkikappaleita sekä lisenssipelimusiikkeja käsittelevät jaksot todistavat.

Pelaajan castista en jaksa nykyisin kuunnella muuta kuin kysymysosion ja yleensä vain ne ennakkoon mielenkiintoisimmat kohdat. Pelaajaboardcastia en voisi ikinä kuvitella kuuntelevani... niin kamalaa huttua se kuulemma on.
Poissa
Liittynyt: 03.02.2008
Lainaus käyttäjältä Snakeleader+
Käpylehmä
Puhetta retropeleistä, aluksi kahden miehen voimin ja nykyään kolmen. Alkujaksoissa käydään läpi todella suuria pelialan legendoja läpi, mutta myös todella harvinaisiin peleihin eksytään silloin tällöin (vai tiesikö jokainen esimerkiksi että Alivaltiosihteereistäkin on tehty peli?) Podcastin isännän roolia pitävä Henrik osaa kyllä ikävän usein olla ainakin itselleni todella ärsyttävä jatkuvine "uudet pelit ovat paskoja vanhat parhaita koskaan"-tyylisillä kommenteillaan. Ja tietenkin pelaamatta paras. Ilmeisesti hän omistaa vain Wiin ja on hehkuttanut vain tästä sukupolvesta Portaleita. Jokatapauksessa ihan kuunneltavan arvoinen podcasti, jos hakee suomenkielistä retropelicastia.

Joo, retrokastikkeeksi Käpylehmä on mitä mainioin, mutta vaikea olla kieltämättä sitä seikkaa, että taso on laskenut. Tosin jaksoissa ollaan jo melkein sadassa, joten siinä mielessä kyseessä on ainakin rutinoitunut podcast, mutta tosiaan Henrik nyt on mitä on. Podcastaajana hän on Suomen ammattitaitoisin ja eniten jaksoja tehnyt, mutta pelaamisesta hän tietää vähän liian vähän. Ja Henrik myi muuten wiin jo pois.

Muita pelaamiseen liittyviä tai liittymättömiä, mutta ehdottomasti kuuntelun arvoisia Suomalaisia podcasteja ovat itselle:

Puhujainkulma
Henrik se on täälläkin, mutta tämä on jokatapauksessa paras suomalainen teknologia-aihenen podcast, mitä tiedän. Peleistä on vähemmän asiaa, mutta kännyköistä, tableteista, läppäreistä, kameroista, softista yms. asiaa onkin sitten viikoittain useamman tunnin verran. Mainittakoon myös ehkä paras tunnari, mitä podcasteja kuunnellessa on tullut vastaan.

Interplay
Vasta on yksi jakso ulkona, mutta setti on silti taattua TRMP -laatua. Turza vetää hyvin ja keskustelu pysyy hyvin aiheessa. Pelipodcastiksi varsin mainio, koska nämä jätkät selvästi tietävät mistä puhuvat. Harmi, ettei jaksoja tule vakiotahdilla.

Kinosilmä
Taitaa olla Suomen kovin leffacast ja jaksojakin takana jo päälle 100. Jos käsittelyssä oleva leffa kiinnostaa, niin tästä saa kyllä aika hyvin irti.

K-FIN -podcast aka. jryi, paavi, fellu, maagisetä ja tuhonmursu on pissakakkahuumorin ohellakin ehkä laadullisesti parasta pelipodcastia. Alussa tiivistetään jakson sisältö ja rakenne on hyvin mietitty. Kuten moni muukin tässä listassa, vaatii useamman jakson kuuntelua, jotta saa kaiken irti. Jryin tilitykset ovat kyllä parhautta ja pieni fanipoikuus on tuonut hauskoja tilanteita. Täytyy myös antaa plussaa viikottaisesta tahdista ja kolmen tunnin vakiokestosta.

Vanhaa sotaratsua eli meidän Pelaajacastia nyt on varmaan turha mainita. Laatukamaa, mutta jäänyt jo monen muun jalkoihin. Pelaajaboardcast voi kuulostaa ehkä amatöörimäiseltä, mutta jaksot ovat täyttä rautaa. Kun tekijöillä on ollut hauskaa, on podcastiakin mukava kuunnella.


Podkaista
Kilpailee ehkä parhaasta nimestä puhujainkulman ohella. Sijoitus tällä listalla viimeisenä ei ole sattumaa. Podkaistasta joko tykkää tai vihaa. Käsittelyssä milloin mitäkin, mutta noin yleisesti aiheena ovat viime viikkojen suuremma uutisotsikot.
Poissa
Liittynyt: 28.08.2006
Pakko heittää tänne eräs suomalainen pelipodcast, jota on nyt jo tovi tullut kuunneltua. Nimittäin Nelinpeli. Kyseessä on nykyään neljän vakiojätkän pyörittämän podcasti, jossa siis aika perinteiseen tapaan puhutaan aina peleistä mitä ollaan pelailtu ja uutisista jne. Mikä omasta mielestäni tekee tästä podcastista jälleen mukavan vaihtoehdon suomalaiseen pelipodcast-kirjastoon, josta löytyy nyt jo oikeasti todella paljon eri vaihtoehtoja, on tyyppien rento asenne, ja jossa läppä on ainakin omaan makuun todella tyhmän hauskaa. Se näkyy myös podcastin ulkopuolella, sillä jätkät lähes kaks viikkoa sitten uudistivat kokonaan nettisivunsa ja tuottavat säännöllisesti erilaisia videoita Youtubeen. Videot löytyvät käyttäjänimeltä Nelinpelicom. Samat tavarat ja vähän lisääkin löytyy osoittteesta Nelinpeli.com

EDIT. Ja tyypeiltä löytyy ehkä paras Mass Effect-erikoisjakso, jossa etenkin todella pureudutaan Mass Effect 3:sen loppuun. jossa juuri muualla ei olla kuultu.