Ladataan

Kirjat

93 vastausta [Uusin kirjoitus]
Poissa
Liittynyt: 27.04.2011
Tuossa selailin foorumeita, ja lueskelin ihmisten viestejä. Ajattelin sitten kirjoittaa uudesta hullaantumisestani, eli Twilightin kirjoista. En sitten mistään löytänyt sopivaa ketjua aiheeseen, joten pitänee sitten itse perustaa sellainen.
Pidän itse erityisen paljon kirjojen lukemisesta, ja suosikkeja ovat Fantasia kirjat. Harry potteria, Eragonia, Percy Jacksonia, Narniaa ja sen sellaista tulee luettua erittäin usein. Myös Star Wars kuuluu parhaimpiin. Tällä hetkellä tosin hurahtanut Twilight-sarjaan, jota jaksaa lukea vaikka koko päivän. Siis voittaa pelaamisen.

Ensimmäisen kerran luin kirjaa silloin joskus eskarin aikoihin (opin lukemaan jo pikkuisena), ja siitähän se lähti. Ahkerasti luin noihin koulun lukudiplomeihinkin, 26 kirjaa luin 5. Lklla. Lukeminen on muutenkin mahtava harrastus, koska silloin voit itse kuvitella mielessäsi, että minkä näköisiä tarinan hahmot ovat, tapahtumapaikat yms. Tietenkin tarinan pohjalta.

Twilight
Harry Potter loppui, mitä seuraavaksi? No Finnkinon leffa aikatauluissa oli Twilight niminen leffa, ja luin sitten siitä lisää. Fantasia? Yes sir. Juonen luin, ja ei oikein iskenyt. Jätin sitten siihen..
Jossain sitten kävi ilmi, että luokkalaiseni (tytöt..) ovat siihen "ihastuneet", joten kysyin. No sellaisia kehuja sateli, että kävin jo seuraavana koulupäivänä kirjastossa, ja siellä ei sitten ollut kuin kolmas sarjan osa, Epäilys. Päätin kuitenkin kokeilla, ja siitä kiitos itselleni.
Kahtena päivänä lukenut muutama tuntia, ja sivu 330 on menossa. Erittäin hyvä kirja. Aihealue sopii itselleni erittäin hyvin, juoni on hyvä, hahmoihin samaistuu nopeasti (ei sitä edes huomaa, että päähenkilö on tyttö!!), ja toimintaa ei ole liikaa/liian vähän. Pitänee siis lukea kaikki ja katsoa kaikki leffat. Hiebo sarja.

Eikun siis keskustelua käyntiin aiheesta, ja kirjoistahan saa kysyä myöskin tässä ketjussa.
Poissa
Liittynyt: 10.02.2009
Täytyy kyllä itsekkin myöntää, että eivät nuo Harry Potterit ole ollenkaan hassumpia. Itsellä on tosin luettuna vasta kolme ensimmäistä kirjaa, mutta kun tässä nyt ehtii niin tulee ne loputkin luettua.

Sitten voisin mainostaa teosta jota mainosta aina kun vain voin, ja joka paikassa.

Cormac McCarthyn Tie, (Englanniksi: The Road).

Jos minulta kysytään, niin Tie on ehdottomasti ja ilman kunnollista kilpailua, paras kirja mitä olen ikinä lukenut. Piste. En ala tässä juonia kummemmin spoilaamaan, mutta teos kertoo miehen ja hänen poikansa matkasta tuhoutuneessa maailmassa, ja heidän epätoivoisesta selviytymisestään tässä raiskatussa ja kamalassa maailmassa.
McCarthyn luoma maailma on uskomattoman karu ja inhottava, ja silti aivan mahdollinen. Maailma on todellakin niin loistava, että en osaa sitä kunnolla sanoilla ylistää. Niin armottoman karu ja ahdistava. Myöskään kirjan tapahtumat eivät ole sieltä kevyemmästä päästä. Todella karskia settiä, monesti lukiessa tulee huomaamattaan puristettua nojatuolia, kun tilanteet ovat niin jännittäviä ja ahdistavia. Ja myöskin todella surullisia. (Siis suunnilleen yhtä surullisia kuin Mufasan kuolema Leijonakuninkaassa.) Silti mukaan mahtuu muutama todella sympaattinen hetki, esimerkkinä kappale jossa poika saa maistaa ensimmäistä kertaa elämässään Coca-Colaa. Hahmoihin samaistuu heti ensimmäisen virkkeen jälkeen, joka kertoo varmaankin riittävästi alun mahtavuudesta. (Jos nyt ollaan aivan tarkkoja niin myöskin keskikohta ja loppu olivat puhdasta mahtavuutta.) Uskomaton merkkiteos, kulttuurin riemuvoitto!
Ei mikään ihme, että McCarthy voitti tällä teoksella Pulitzerin, ja jos oikein muistan niin tämä kyseinen teos on ollut aivan Oprahin kuukauden kirjanakin. Ja molemmat saavutukset täysin ansaitusti.

Teoksestahan on tehty myös elokuva, jonka pääosaa tähdittää itse Viggo "The Man" Mortensen. Itse en ole pätkää vielä(kään) nähnyt, mutta tuskin se voi olla aivan samanlainen mestariteos kuin tämä kirja. Tosin oli mukavaa lukiessaan nähdä mielessään Aragor...siis Mortensenin kasvot.

En siis kehota ketään lukemaan tätä teosta. Minä käsken teitä lukemaan sen!
Poissa
Liittynyt: 08.01.2011
Lainaus käyttäjältä sasukeluffy
Twilightista

Mistä tulikin mieleeni: onko joku lukenut ekan kirjan ja katsonut kyseisen elokuvan? Olisi kiva tietää, onko kirjan Bella sellainen sietämättömän kiittämätön pentu kuin leffa antaa ymmärtää. Puolivälissä tuntemukseni kyseistä ihmisrauniota kohtaan muistuttivat syvää halveksuntaa.
Spoileri!Näytä spoileri
Mikään ei tuntunut riittävän. Pahin kaikista oli täysin käsittämätön kohtaus metsässä. Jos rakkauteni kohde tunnustaisi minulle palavan halunsa imeä vereni, tinttaisin tätä miettimättä lättyyn ja juoksisin kauas. Mutta mitä Bella tekikään? Ryhtyy kuhertelemaan ilman mitään selvää syytä. Ja ei, "mutku mä oon niin lätkässä" ei ole pätevä syy ilman kunnon pohjustusta. Koko asia sivuutetaan Bellan sinisilmäisyydellä. Tuolla muijalla ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ja leffan lopussa onkin käynnissä koko mukavan vampyyriperheen vaarantava ajojahti, jonka ainoa looginen syyllinen on Bella. Suuri "rakkaustarina" ei onnisunut peittämään takaraivossa majailevaa ajatusta, että ilman Bellaa kaikkien elämät olisivat paremmin.

Tarinasta ei välity mitään positiivista fiilistä, sillä rakkauskin tuntuu olevan vain negatiivinen asia. Ei taida olla ainuttakaan kohtausta, jossa pariskunta olisi vaan onnellisena kimpassa, vaan aina on joku huoli tai murhe. Koko leffan läpi kulkee sellainen lapsellisen teiniangstin aalto, että huh huh. Loppu kiteyttää leffan sävyn: Edward pelasti Bellan varmalta kuolemalta, vaaransi mielenterveytensä estämällä muutoksen vampyyriksi ja kyseinen akka kehtaa valittaa, ettei hän ole vampyyri. There are no words.
Poissa
Liittynyt: 08.02.2010
Mä rakastan kirjoja. Luen tosi paljon eikä mulla ole spesifiä aihealuetta mistä diggaisin yli muiden. Enimmäkseen hyllystä kuitenkin ehkä löytyy fantasiakamoja, kauhua ja elämäkertoja.

Suosikkeina voisin mainita ainakin Death Gate Cycle-sarjan joka on mukavasti vähän erilaista fantasiaa. Oon lukenut tätä seitsenosaista sarjaa aikoinaan ala-asteen ylemmiltä luokilta asti ja edelleen se on mun lempparikirjasarja.

Kirjailijoina erikseen pidän tosi paljon esimerkiksi Alex Garlandin, Jeff Longin ja Neil Gaimanin tuotoksista. Garland on kunnostautunut myös käsikirjoittajana, pidin tosi paljon 28 Days Laterin ja Sunshinen stooreista, sekä pelistä Enslaved: Odyssey to the Westistä jossa häiskä hääräsi mukana.

Gaiman on tunnetumpi ehkä sarjakuvistaan, mutta mä diggailen tosi paljon myös herran tavasta kirjoittaa romaaneja. Jeff Longin kirjoitustyyli vetoaa myös, on lisäksi siistiä miten eläväksi Long saa tietyt maastot kirjasta asiantuntemuksensa pohjalta.

Siinä nyt muutamia ikisuosikkeja mitä mieleen tupsahti näin aamutuimaan. Aika varauksella suhtaudun kauhukirjallisuuteen jota tuntuu riivaavan sama mikä kauhuelokuvissakin nykyään tökkii, ei mitään tuoretta ideaa.

Uusi fantasia (no pun intended) saa myöskin aika varauksellisen vastaanoton multa, viime vuodet on taidettu lypsää aika hyvin noilla nuorten vampyyrisheibeleillä. Muuten yritän lapsen innolla lukea monipuolisesti laidasta laitaan, kunhan kirjassa on joku aspekti mikä vetoaa. Kotimaista kirjallisuutta pitäisi yrittää myös lukea vähän enemmän.

Luonnollisesti pelikirjallisuutta tulee luettua paljon myös Wink
Poissa
Liittynyt: 07.10.2011
Itte olen ajatellu ostavani BioShock -kirjan, elikkäs Rapturen.
Onko kukaan lukenu tätä kyseistä kirjaa? Ajattelin vaan kuulla ensin jonku mielipiteen ja arvostelun siitä ennen kuin tilaisin sen :]
Liittynyt: 11.10.2011
Lainaus käyttäjältä Munkk1+
Lainaus käyttäjältä sasukeluffyTwilightista
Mistä tulikin mieleeni: onko joku lukenut ekan kirjan ja katsonut kyseisen elokuvan? Olisi kiva tietää, onko kirjan Bella sellainen sietämättömän kiittämätön pentu kuin leffa antaa ymmärtää. Puolivälissä tuntemukseni kyseistä ihmisrauniota kohtaan muistuttivat syvää halveksuntaa.


Omasta mielestäni ainakin elokuvan huonous peittää alle kaiken muun, mukaanlukien Bellan luonteen joten elokuvasta mielestäni on mahdotonta oikeastaan nauttia millään osa-alueella, ellei ole juuri jonkisortin naispuolinen ihminen joka fanittaa Edwardia. Omasta mielestäni elokuvan ainut hyvä puoli oli Kristen Stewartin ihanuus. <3 Kannattaa antaa kirjalle mahdollisuus, hyvä se on. Ja muutenkin kirjan formaatti antaa niin paljon enemmän tilaa Bellan hahmoon syventymiselle. Itse rakastin Bellan hahmoa kirjassa. <3

Mutta joo pyysin joululahjaksi Tulen ja jään laulu-kirjasarjan ensimmäistä osaa, Valtaistuinpeliä, erittäin kehuttu kirjasarja ja fantasia kelpaa aina joten päätin lukea, ja Stephen Kingin uusinta, Kuvun alla-nimistä kirjaa. Yli tuhatsivuinen järkäle kyseessä joten nannaa on tiedossa. Ennen sitä pitäisi kyllä lukea Tukikohta-kaksikko loppuun.
Poissa
Liittynyt: 08.05.2009
Kirjat on kyllä mahtavia.
Luin tuossa pari kuukautta sitten Stephen Kingin 7 osaisen ihanuuden, eli Musta Torni kirjasarjan. Musta Torni on parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut. Laughing out loud

Nyt vaan harmittaa se, että kun luen nyt jotain muuta, niin kaikki vaikuttaa paskalta(no ei nyt ihan paskalta mutta huonolta) Mustan Tornin jälkeen.

Kingin kirjoitustyyli on kerrassaan loistava ja rujo. Pitää lukea kyllä kaikki Kingin kirjat. En kyllä usko, että yhtään huonoa kirjaa mies olisi kirjoittanut.

Suosittelen kyllä kaikille Musta Torni kirjasarjaa!

Twilightia luin muutamia sivuja, mutta kirjoitustyyli oli niin ala-arvoisen paskaa, että en vaan pysty sitä sontaa lukemaan.
Elokuvista näin sen ensimmäisen, ja se oli heittämällä huonoimpia elokuvia mitä olen nähnyt.
En ymmärrä Twilightin suosiota, en sitten alkuunkaan.
Liittynyt: 11.10.2011
Eipähän nuo Twilightit ole omasta mielestänikään ( ainakaan ensimmäisen perusteella) mitä mestariteoksia, mitä nyt viihdyttävää kesälukemista, joissa ei paljon tarvitse aivoja rassata.

Musta Torni-sarja on kieltämättä parasta Kingiä ainakin kahden ensimmäisen osan perusteella. Ikävä kyllä en ole voinut lukea pitemmälle, johtuen kotiseutuni kirjaston puuttellisesta valikoimasta, pitäisi se kolmas osa tilata jostain niin voisi viimein lukea tarinan loppuun.
Poissa
Liittynyt: 24.12.2010
Noniin... Tarvitsisin vähän vinkkiä noihin joulutoiveeseen. Perinteisesti toivon pari kirjaa prlien vastapainiksi jouluna, mutta tänä vuonna potterit ovat loppuneet ja remes ei innosta. Twiligh on paska sarja mitä elokuvia katonut ja kirja-arvosteluja lukenut. Onko siis jokin yksittäinen teos (ei sarja) hyvä, jonka jaksaisi lukea. Vares sarjaa olrn ajatellut lukea, mutta voi tulla tylsäksi, kun kaikki elokuvat olen jo katsonut.

Eli ehdotuksia?
Poissa
Liittynyt: 08.01.2011
Jos dekkarit kerran iskevät, niin Lee Child voi kolahtaa. Kyseinen herra kirjoittaa vaeltelevasta ex-sotilaspoliisista nimeltä Jack Reacher, joka onnistuu aina päätymään jonkun rikollisjutun keskelle. Itse pidän Childin tyylistä kirjoittaa kohtuu yksityiskohtaista, mutta omalaatuisella huumorintajulla ryyditettyä tarinaa. Varsinkin Reacherin hahmo on loistava kaikkine outouksineen. Eräässä kirjassa hän arvioi useasti sekä kahvin että kahvikupin laatua, miehekkästi tietenkin Wink Heikkoa teosta en ole Childilta vielä lukenut ja kirjat ovat muistaakseni täysin itsenäisiä tarinoita eli ei haittaa, vaikka lähtisi keskeltä sarjaa.
Poissa
Liittynyt: 04.10.2008
Lainaus käyttäjältä Munkk1+
Jos dekkarit kerran iskevät, niin Lee Child voi kolahtaa. Kyseinen herra kirjoittaa vaeltelevasta ex-sotilaspoliisista nimeltä Jack Reacher, joka onnistuu aina päätymään jonkun rikollisjutun keskelle. Itse pidän Childin tyylistä kirjoittaa kohtuu yksityiskohtaista, mutta omalaatuisella huumorintajulla ryyditettyä tarinaa. Varsinkin Reacherin hahmo on loistava kaikkine outouksineen. Eräässä kirjassa hän arvioi useasti sekä kahvin että kahvikupin laatua, miehekkästi tietenkin Wink Heikkoa teosta en ole Childilta vielä lukenut ja kirjat ovat muistaakseni täysin itsenäisiä tarinoita eli ei haittaa, vaikka lähtisi keskeltä sarjaa.


Kyllä! Hyvä Munkk1! Löytyyhän täältä joku muukin, joka lukee tätä loistavaa sarjaa. Uusin vielä lukematta, mutta sekin odottelee jo hyllyssä nykyisen kirjan loppumista.Tosiaan laatu on tasaisen vahvaa kirjasta toiseen ja Reacher on omasta mielestä kovempi jätkä kuin Chuck Norris. Kirjat ovat periaatteessa itsenäisiä tarinoita, tarkoittaen, että pystyy aloittamaan mistä vain, mutta kuitenkin on se "päätarina" olemassa. Onko Munk1lla suosikkia? Se missä Reacher oli vielä töissä armeijassa on itseeni kolahtanut eniten.