Ladataan
FoorumitPelitHorizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

18 vastausta [Uusin kirjoitus]
Poissa
Liittynyt: 05.08.2014
Tehimpäs nyt sitten tällekkin pelille oman palstansa."Luonto on ottanut unohdetun sivilisaation rauniot haltuunsa, ja ihmiskunnan jäänteet elävät rehevän postapokalyptisessa maailmassa primitiivissä metsästäjä-keräilijäheimoissa. Pelottavat ja alkuperältään tuntemattomat koneet ovat anastaneet heiltä tämän uuden erämaan hallinnan.

Olet nuori metsästäjä Aloy, joka lähtee etsimään kohtaloaan ikivanhan menneisyyden raunioista. Lapsuudestaan asti heimonsa hylkimä Aloy on oppinut käyttämään ketteryyttään, viekkauttaan ja tappavaa tarkkuuttaan koneita metsästäessään, puolustautuessaan vihollisheimoilta ja selviytyäkseen armottomassa erämaassa.

Matkaa läpi omituisia artefakteja ja murenevia raunioita täynnä olevan maailman avataksesi sen syvimmät salaisuudet. Miten koneet saivat tämän maailman haltuunsa, ja mitä tapahtui sitä edeltäneelle sivilisaatiolle? Vastaukset saattavat määrittää Aloyn sekä ihmiskunnan kohtalon.

Aloita syvällinen ja palkitseva roolipeli, joka sisältää todella monipuolista taktista taistelua. Yhdistä primitiiviset varusteet huipputeknologian kanssa luodaksesi laitteita, joilla saalis muuttuu metsästäjäksi. Kehitä ainutlaatuisia strategioita eri konetyyppejä vastaan ja hakkeroi vangitut yksilöt toimimaan puolestasi.

Tutki värikästä ja luonnonkaunista maastoa. Matkaa läpi uskomattoman yksityiskohtaisten metsien, mahtavien vuorten ja menneen sivilisaation tunnelmallisten raunioiden. Kaikki nivoutuu yhteen elävässä maailmassa, josta löytyy vaihteleva säätila sekä täysin yön ja päivän kierto."

Pelille on myös povattu jonkinlaista jatkoa, mutta eiköhän siitäkin kuulla sitten tulevaisuudessa lisää.


Itsellä peli vielä kesken, mutta nyt ~40h pelailun jälkeen voi vain sanoa, että aivan huikea peli! Lisää fiilistelyitä jahka tarina on paketissa.
Poissa
Liittynyt: 14.10.2011
Loistavaa viihdettähän peli on ja ehdottomasti open worldien parhaimpia.

Itselläni on kuitenkin nyt alkanut tietyt asiat vähän ärsyttämään. Nimittäin ensinnäkin kiipeily, jossa hahmo ei ota kiinni ihan selvistä reunoista jos ne eivät ole tiettyjä ns. kiipeilykohtia. Samalla kuitenkin Skyrim-tyylinen hyppykiipeily onnistuu mutta siinä on vaarana tippua korkealta alas tai eksyä johonkin umpikujaan.

Mikä ehkä tällä hetkellä kuitenkin kyrsii eniten, on kamojen kerääminen craftausta varten. Olisi ihan jees että jos metsästää ketun, niin siltä saisi turkin. Nyt tuntuu olevan jonkinlainen random-elementti kehissä, joka antaa summassa jotain kettuun liittyviä kamoja, esim. ketun luita tai lihaa. Eli Aloy siis ei saa tai jostain syystä huoli elukasta kaikkea mahdollista tai sitten osa ketuista elelee ilman turkkia. Tosi typerä suunnitteluvalinta.

Tuli kaksi pitkähköä kappaletta nyt valitusta mutta hankala tästä oikeasti kunnon ongelmia on löytyy kun homma vain imaisee mukaansa ja pelin parissa viihtyy. Nämä valitukseni aiheet lähinnä tulevat mieleen silloin kun esim. haluaisi oikaista vuoriston tai kivien yli taikka haluaa craftata jonkun tietyn pussukan, johon ei millään saa sitä oikeaa puuttuvaa materiaalia.
Poissa
Liittynyt: 05.08.2014
Aivan aiheellisia valittamisen aiheita. Itselläkin välillä pännii tuo kiipeäminen, varsinkin kun pitää mennä jonnekkin korkealle ja ihan etsimällä etsiä sitä yhtä kohtaa mistä pääsee ylös. Sitä toki helpottaa se, kun saa nuotioita auki, niin pystyy periaatteessa menemään minne vain pikasiirtymällä. Ja pelissähän on nuotioita melkein joka paikassa ja lähekkäin.

Ja se eläinten turkkien ja luiden keräily on kyllä perseestä. Itse sain viime pelailussa kaikki kantokyvyt nostettua maksimiin ja kyllähän siihen aikaa meni. En viitsinyt edes katsoa kauan juoksentelin eri elukoiden perässä turkkien toivossa, puhumattakaan sitten kalojen ruodoista. Tosin kertaalleenhan nuo vain "tarvii" kerätä ja sitten niillä ei ole enää mitään arvoa.

Ja muuten voikin sitten kompata loppua. Pelin tarinan kulku on mukavan sujuvaa ja avoin maailma on houkutteleva, tylsiä hetkiä ei ole ollut ja takana ~46h. Jokaisen tehtävän myötä on oppinut lisää ja näin ollen saa kysymyksiin vastauksia, jopa siihen, että miksi juuri dinosaurus robotteja. Nyt ollaan sitten saatu selville, miksi maailma näyttää tuolta ja mikä Aloyn rooli siinä on, mutta ei siitä sen enempää. "Virallisia" sivutehtäviä ei ole tullut oikeen tehtyä, mutta metsästysmaat ja padat tuli nuohottua jo läpi. Ne olivatkin oikein mukavia.

Hahmon kyvyt on kaikki jo avattu ja aseetkin on ilmeisesti parhaimmasta päästä, hyvin muokattuina tietenkin. Alussa aseiden tehosuhteet olivat hieman hakusessa, sillä alku jousen nuoli teki saman vahingon kuin hyvin harvinaisen aseen vastaava nuoli. Tosin sitten hoksas, että harvinaisemmilla aseilla voi ampua useampaa eri nuolta ja muokkauksien määrä on eri. Ihan yllätyin kuinka paljon tehokkaampia aseista tulee muokkauksien jälkeen, tosin niinhän sen kuuluukin mennä. Asuja en ole alkanut testailemaan, sillä pidän Aloyn alussa saamasta puvusta ja sen myös aion loppuun saakka pitää, ellei jotain aivan radikaalia tapahdu.

Nyt sitten vielä tarina pakettiin ja platina trophy onkin sitten siinä, mielenkiinnolla odotan miten peli tulee päättymään.
Poissa
Liittynyt: 09.05.2009
Horizon Zero Dawn oli hyvä peli, mutta se oli kuitenkin aika perinteinen avoimen maailman peli eli toistoa alkoi jossa vaiheessa tulemaan aika reippaasti. Varsinkin kun itselläni on joku pakkomiele tehdä kaikki mahdollinen, niin jossain vaiheessa rupes rosvoleirien tyhjentäminen ja metallikukkien keräily hieman puuduttamaan. Sivutehtävät ei todellakaan tarjonnut samanlaisia herkkuhetkiä kuin mitä vaikkapa The Witcher 3 onnistui tekemään.

Itse pääjuoni ja tehtävät oli ihan ok settiä vaikkei mitään tajunnanräjäyttäviä hetkiä ei ollutkaan. Robottien tuhoaminen oli pelin parasta antia ja se onneksi jaksoi pitää mielenkiinnon yllä ihan loppuun asti. Toinen asia mistä pidin erityisesti oli ne Padat, vai millä ihmeellä niitä suomeksi kutsuttiinkaan. Ne toi mukavaa vaihtelua pelaamiseen ja kaikki oli tarpeeksi erilaisia.

Itellä meni 40 tuntia pelin läpäisyyn ja samalla tuli Platina-trophy hankittua. Ihan oli hintansa väärti tuo peli ja varmasti pelaan jatko-osan kun ja jos se joskus tulee. Ei ihan kympin peli eikä ysikään, mutta vahva 8/10.

ps. pelasin pitkästä aikaa pelin suomiteksteillä ja välillä oli oikeasti vaikea ymmärtää mitä jotkut asiat tarkoittivat. Sitä on niin tottunut englantiin peleissä että niitä ei edes tarvitse päässä suomentaa ja tää aiheutti välillä harmaita hiuksia kun piti kääntää suomennoksia englanniksi. Mut eipä siinä, ihan hyvät tekstit oli noin niinku muuten. Aika vähän näkyi mitään kirjotusvirheitä. Varmaan vähempi kuin mitä tässä mun sekavassa tekstissä esiintyy...
Poissa
Liittynyt: 14.10.2011
Itselleni jo pelkkä "pata" olisi pistänyt mietityttämään että mitä ihmettä mutta sana "cauldron" onkin jo täysin eri asia. Tämä summaakin aika hyvin miksi en koskaan laita tekstejä suomeksi. Sama juttu esim. käyttöjärjestelmissä ja ohjelmissa: joku ongelma on paljon helpompi löytää kun tietää mistä puhutaan.

/off topic.
Poissa
Liittynyt: 14.10.2011
Ei hitto tämä peli on kyllä tarinansa osalta niin loistava ja meikäläiselle näin scifi-fanina kuin tehty! En nyt ala edes pieniä spoilereita kirjoittelemaan mutta kun tarina loppua kohti alkaa kunnolla kertomaan tapahtumista niin ohjainta ja peliä on todella vaikea laittaa pois.

Itsellänihän kävi niin, että ajattelin "vielä tämän tehtävän" pelata ja kohta oli pari tuntia taas mennyt. Aika lailla koko tarinan kehys on jo tiedossa ja isoimpia juttuja itse asiassa arvasin jo etukäteen mutta asia ei kyllä mitenkään haitannut kokemusta vaan ehkä jopa päinvastoin: arvailuni päälle sain vielä paljon tarkempaa lisäinfoa tapahtumista.

Tarina ei vieläkään täysin lopussa ole ja löytyykin ainakin yksi vierailtava paikka vielä, johon tosin jo aiemmin eksyin harhailemaan kerättävän kaman perässä mutta aika pian huomasin että siellä jotain erikoista on ja ei ehkä ole vielä se oikea aika vierailulle.
Poissa
Liittynyt: 11.10.2014
Tämäkin peli on suomennettu? Siinä minulle kaksi hyvää syytä alkaa PS4:n käyttäjäksi!
Poissa
Liittynyt: 14.10.2011
Horizon: Zero Dawnin ehkäpä isoin saavutus on se, miten ehjä kokonaisuus se on. Peli ei jätä mitään jatko-osan varaan, antaa vastaukset kaikkiin herääviin kysymyksiin ja kaiken huipuksi ei tarvitse mitään korjaustiedostoja toimiakseen ongelmitta.

Tarina tuli pelailtua loppuun jo eilen ja tänään tuli vielä kaksi viimeistä trophya kerättyä. Toinen vaati viimeisen robotyypin hoitelemista, joka vähän ihmetytti: enkö muka ollut tappanut vähintään kerran jokaisen tyyppistä roboa? No enpä ollut ja selitys oli lopulta ilmiselvä, sillä tarinatehtävässä ollutta erästä roboa ei laskettu vaan se piti hoidella ihan ns. luonnossa. Yhdestä "tee kaikki nämä asiat"-tyyppisestä jutustakin puuttui pari "tekoa" mutta nyt on tehty kaikki trophyjen sekä tarinan että keräiltävien osalta.

Tai no, on siellä paljon vielä teksti-dokumentteja sun muuta vastaavaa keräämättä, joihin ei karttoja voi ostaa ja jotka eivät tule tai ole suoraan pääjuoneen liittyviä. En tiedä jaksanko niitä keräillä vaikka mielenkiintoisia ovatkin. Tämä onkin ehkä yksi pienen pieni miinus pelille: kartat saa tiettyihin kerättäviin muttei kaikkiin ja nimenomaan nämä ehkä helpommin missattavat eivät omaa karttoja.

Yksi sivutehtäväkin on tekemättä kun googlailin montako niitä on. Se pitää vielä jostain metsästää.

Kaiken kaikkiaan ymmärrän viimeistään pelin tarinan jälkeen kaikki 10/10-arvostelut. Tämä on tosiaan niin ehjä kokonaisuus sekä tarinallisesti, pelillisesti että teknisesti että sitä on jo unohtanut kuinka valmiita pelit voisivat suoraan paketista olla. Samalla tosin tuli outo fiilis: ollaan niin tottuneita fixeihin ja patcheihin että tällainen ns. perushomma nostaa pelin arvoa huimasti.
Poissa
Liittynyt: 05.03.2010
Tämäkin peli sitten jäi sitten kesken, kuten tavallista syynä on itselleni aivan liian korkea vaikeustaso...ylilevuilla, ylivarustettuna ja helpoimmalla. Jep, tiedetään, mitä peleihin tulee olen megaluokan tumpelo, mutta ei voi mitään. 4-5 tuntia sudin paikallani ennenkuin turhautuminen oli liikaa, tuo aika meni eri kuolemien katselemiseen. Isoihin lintuihin tyssäsi ensin ja niistä pääsi usean yrityksen jälkeen juoksemalla.

Suurimmaksi ongelmaksi muodostui hiippailu, nyt vihut ovat kovempia ja niitä on suuremmissa ryhmissä, joten paljastua ei saa, muuten lähti henki. En ole vielä kertaakaan onnistunut tekemään puhdasta stealth-suoritusta, joten game over on tullut tutuksi.

Harmi, hyvältä peliltä vaikutti, ehkä joskus kokeilen levuttaa lisää, taso 20 oli itselleni liian vähän tason 12 tehtävään.
Poissa
Liittynyt: 14.10.2011
Olisi kyllä todella mielenkiintoista nähdä miten onnistut noin epäonnistumaan noillakin "spekseillä". Itse pelailin tuon läpi vaikeimmalla ja vaikka välillä saikin kunnolla turpaan niin lopulta peli oli läpäisty.

Nuo linnut taitavat olla kaivautujaörmöjen lisäksi ne pahimmat vastukset. Muu on aika helppoa kun tietää mitä elementtiä tai varustetta käyttää.
Poissa
Liittynyt: 09.05.2009
Itselläni ei kyllä ymmärrys riitä jos ei kykene tätä peliä läpäisemään. Kai tajuat että sitä vaikeustasoa voi säätää? Ja tuo hiippailusysteemihän on ihan rikki tässä pelissä. Meet vaan istumaan johonkin piiloon ja yksitellen viheltelet vihulaiset lähelle ja tiputat yhdellä iskulla. Helppoa kuin lapsen lyöminen.