Ladataan

Anime & Manga

386 vastausta [Uusin kirjoitus]
Poissa
Liittynyt: 13.10.2007
Uudistuneen PelaajaBoardin myötä on aika aloittaa puhtaalta pöydältä myös Anime & Manga keskustelu!

Tähän keskustelualueeseen voit vuodattaa kaiken mielessäolevan koskien animea ja mangaa, kuten mietteitä sarjoista, spekulointia, arvosteluja, suosituksia, kysymyksiä, leijumista hankinnoista etc. noudattaen PB:n sääntöjä. Pietetäähän tämä keskustelu puhtaana turhasta törkystä (hentai approved? Wink) ja trollaamisesta, eikös niin desuttajat?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aikanaan sille vanhalle PB:lle kirjoitin valitusvirren siitä, kuinka into oli mennyt animen suhteen täysin. Ei silloin innostanut enään seurata menossa olevia sarjoja taikka tarkastaa mitä on tulossa. Lilluin niin epätoivossa kun silti halusin olla siinä meiningissä mukana ja innostua animen katsomisesta samaan tapaan kuin aikanaan, mutta eih. Sekin vielä kun nykyäänhän jokaisessa sesongissa n. 75% on täyttä copypastea/roskaa että huhhuh.

Mutta tänään otin itseäni niskasta kiinni ja pistin itseni ajantasalle sarjoista seuloen arkistojani animeista ja katsomalla mitä on tuleva... into palasi takaisin! Nyt pitääkin vain valita näistä monista valituista se sarja mitä alkaa seuraamaan Laughing out loud Silmään pisti paljon Usagi Drop, Dantalian no Shoka, Tiger & Bunny ja Steins;Gate. Valinnanvaraa on paljoa, liiankin liikaa @3@ Jonkinlaisen kulttistatuksen(?) saanut Tiger & Bunny voisi olla ihan hyvä valinta, eh?

Uusi sesonkikin on animen suhteen nyt alkanut ja listaa katsottuani sieltähän pilkotti pari vanhaakin tuttua, nimittäin Lupin ja Hunter X Hunter! Myös Persona 4:sen animeversio alkaa tässä lähipäivinä. Kenties paljon helpompi vaihtoehto niille jotka eivät ole pelanneet peliä läpi, kuten minulle Laughing out loud
Saa sitten loppuenlopuksi nähdä millainen sesonki on tulossa, vetääkö mm. vertoja viimevuoden syyssesongille, joka on itsellä jäänyt mieleen aika loistavien sarjojen takia kuten Panty & Stocking, Shiki, Kuragehime ja Ore no Imouto.
Poissa
Liittynyt: 10.09.2008
Cool Gigoffi, hyvin aloitettu keskustelu aiheesta, jonka pelkäsin katoavan uudistuksen jälkeen :3 Aiheeseen tarttuen kerron nopsakasti, että semi- pitkän paussin jälkeen olen aloitellut animen katselua välttäen kaikkea uutta, joista Gigoffi sanoikin juuri tarkalleen oikein: Kopsattuja tekeleitä vanhoista ideoista. Juuri nyt seurailen Baccanoa, jonka jälkeen pitäisi saman studion tekemä Durarara! tsekata sekä Eureka 7.
Ja innolla odottelen Persona 4:n anime- sarjaa, joka trailerien perusteella näyttää ainakin faneja ilahduttavana tuotoksena.
Poissa
Liittynyt: 23.08.2006
Yeah, animea itse aloitin katsomaan vuoden 2009 alusta, jolloin anime oli niin hieno asia. Mikään anime ei vaan voinut olla huonoa. Animea olin kyllä katsonut aikaisemminkin, esim. Dragon Ball Z tai Digimon, mitä nyt sattuikaan tulemaan telkkarista. Muistaakseni helmikuussa 2009 kaverini ehdotti minulle sarjaa nimeltä Rosario + Vampire. Siitä se sitten lähti.

Nykyään pyrin katsomaan kaikki mahdolliset sarjat mitä vain Japanista tulee. Jotkut ovat erinomaisia, jotkut taas vähän heikompaa tavaraa. Mitä enemmän katson eri sarjoja, sitä kriittisemmäksi tunnun tulevan. Enää ei uppoa mikä tahansa yhtä hyvin kuin aiemmin. Tosin silti tuntuu siltä, että pidän uusista animeista enemmän kuin "true-harrastajat", joiden mielestä kaikki anime ei ole läheskään katsottavaa.

En pidä itseäni kovinkaan kielellisesti lahjakkaana, enkä osaa yleensä kovin hyvin perustella mielipiteitäni tai väittämiäni. Yleensä animetkin arvostelen lähinnä fiilis-pohjalta, eli miltä on ko. animen katsominen tuntunut, millaisia tunteita se on herättänyt. En osaa heittää mitään järkeviä pointteja esim. tarinan hyvyydestä/huonoudesta tai animoinnin laadusta. Mutta kaikesta huolimatta pyrin keskustelemaan kanssanne ja jakamaan omaa mielipidettäni eri sarjoista.

Gigoffille muutama sananen:
Usagi Drop iski minuun todella kovaa. Sarja on täynnä sydäntä lämmittäviä asioita ja tapahtumia ja jokaisen jakson jälkeen tulee hyvä mieli. Sarjassa ei ole ehkä maailman monipuolisin tarina, mutta pääkaksikon tarina pitää otteessaan loppuun asti. Kovin harmissani olin kun sarja loppui.

Tiger & Bunny on myös anime, josta olen pitänyt viimeaikoina erityisen paljon. Paljon hauskaa huumoria ja hyviä henkilöhahmoja. Suosittelen.

Dantalian no Shoka aiheutti kovan pettymyksen. Alkuun sarja vaikutti erittäin lupaavalta, mutta pidemmälle mentäessä en saanut juonesta yhtään kiinni. Eri jaksot tuntuivat vain erinäisiltä palaslta, jotka oli sitten liimattu yhteen sarjaksi. Toisin sanoen en ymmärtänyt mitä tapahtui ja miksi tapahtui. Hahmot ja niiden välinen dialogikaan eivät tuntuneet yhtään kiinnostavilta.

Steins;Gatea en ole itse katsonut, joten siihen en voi kommentoida mitään.

Sodanjumalalle suosittelen lämpimästi niin Durararaa kuin myös Eureka Seveniä. Molemmat sarjat nousevat omassa rankingissani todella korkealle.

Ja jos uudelta kaudelta pitäisi valita yksi sarja, jota odottaa, niin se olisi ehdottomasti Shakugan no Shana III. Tätä kyseistä tuotosta olen odottanut pitkään ja hartaasti. Shana oli yksi ensimmäisiä sarjoja joita katsoin, joten siksi ehkä arvostan sitä niin paljon. Odotan ihmeitä kolmannelta (ja nähtävästi viimeiseltä?) kaudelta ihmeitä.
Poissa
Liittynyt: 13.10.2007
Aloitusviestiä ei voi muokata niin en pystynyt sinne lisäämään Nichijouta taikka Ano hi Mitaa.
Nuo kaksi olivat ainoat animet mitä kuitenkin seurasin ystäväni kanssa. Yllättävän hyviä olivat, kummatkin animet loivat kyllä uuden pohjan genreilleen.

Heh heh, veikkaanpa että meidän kaikkien animen katsominen on lähtenyt Muumeista Laughing out loud DBZ oli kyllä aikanaan erittäin kova sana. Harmittaa kun eivät koskaan näyttäneet Suomen mailla DB:tä tai DBGT:tä. Jos joku on Dragonballin katsomisesta kiinnostunut niin suosittelen tarkastamaan Dragonball Kain. Se on ns. uudelleen tehty DBZ, vaikka enemmänkin sanoisin että se on uudelleen muokattu DBZ. Fillerit ja kaiken maan turhuudet, kuten pidennetyt taistelukohtaukset on otettu pois. Myös efektejä on paranneltu.

@LordSipuli, ennen omaa animelamaani yritin katsoa jokaista sarjaa, mutta koin sen mahdottomaksi! Ei sitä n. 75% olevaa paskaa kestä! Ja kovalevyltäkin alkoi loppumaan tila x3 Ja totta muriset, mitä enemmän animea katsoo sitä kriittisemmäksi tulee. Luvassa on siis turhan animen prosenttimäärän kasvaminen vain entisestään.
Usagi Drop on kyllä käynyt mielessä, sillä mitä olen netistä lukenut, luvassa on erittäin hyvää slice of lifea.
Saa sitten nähdä onko jopa parempaa kuin Ano hi Mita, mikä löi kaikki ihan ällikällä. En itse ainakaan osannut odottaa niin hemmetin hyvää animea moisesta o3o Ja hyvänen aika sitä paljastavemman materiaalin määrää. Anaru on aika suosittu, enkä ihmettele.
Dantalian oli pettymys!? Miten voi olla, kerta kyseessä on Gainaxin tuotos? Huhhuh, noh, yritän katsoa sen ilman mitään ennakko-odotuksia, mikä on kyllä jo mahdotonta. Gainax you see.
Poissa
Liittynyt: 23.08.2006
Juu Dragon Ball Kai on tullut katsastettua. Oikein mukavaa katseltavaa. Vanha kunnon DBZ paremmin tehtynä. Ainoa asia mikä jäi Kaissa harmittamaan, oli se, että Buu-saagaa ei tehty ollenkaan vaan sarja loppui jo Cell-saagan jälkeen.

@Gigoffi
Itsekkin pidin erittäin paljon Nichijousta ja Ano Hanasta, niinkuin itse sen lyhennän. Ja Anaru on kyllä aikamoinen pakkaus, huhhuh. Nichijoulta odotin paljon, eivätkä odotukset pettäneet. KyoAni vaan osaa tehä loistavaa animea. Kaikki KyoAnin sarjat, jotka olen katsonut, päällimäisenä ikuinen ykkönen Clannad, ovat olleet parasta mitä on tullut vastaan (poikkeuksena surullisen kuuluisat Haruhin Endless Eight -epsiodit).

Dantalianista en osaa sanoa, että olenko yksin mielipiteeni kanssa, koska en ole päässyt aikaisemmin kunnolla juttelemaan sarjasta kenekään kanssa, mutta pettymys se itselle on. Alussa vaikutti erittäin lupaavalta, mutta loppua kohti vauhti vain hyytyi. Itse tietysti saatat pitää sarjasta, älä ota minun mielipidettäni absoluuttisena totuutena. Gainaxia kun hehkutit niin on pakko sanoa, etten itse muista ulkoa yhtään Gainaxin sarjaa, jonka olisin katsonut. Nimi ei siis sano minulle paljoakaan.
Poissa
Liittynyt: 10.02.2010
Mangaan tutustuin Dragon Ball suomijulkaisujen kautta ja luen vielä tänä päivänäkin mangaa. Suosikki sarjoihin kuuluu Dragon Ballin lisäksi Fullmetal Alchemist, Naruto ja Hopeanuoli. Pääasiassa luen suomenkielisiä julkaisuja mutta luen myös netistä uusimpia lukuja englanniksi.

Animeakin katson mutta en niin aktiivisesti.Tällä hetkellä pitäisi saada katsottua kaikki Naruton filleri jaksot loppuun ennen Naruto Shippuudeniin siirtymistä. Nuo fillerit eivät vain iske minuun joten hitaassa tahdissa katson jaksoja.

Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Ball Z: Abridged parodiasarjaa jota Arvekari taisi hehkuttaa tämän kuun lehdessä toimituksen palstalla.
Poissa
Liittynyt: 02.10.2008
Lainaus käyttäjältä Andzerx+
Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Ball Z: Abridged parodiasarjaa jota Arvekari taisi hehkuttaa tämän kuun lehdessä toimituksen palstalla.


Taisinpa tosiaan. Hulvatonta settiä, jonka laadukkuus todistettiin naurattamalla joukkoa kaverin osakuntalaisia, joista satunnainen määrä oli Dragon Ball -tietäjiä ja -nyyppiä. Oli messissä kuulemma joku ulkomaalainen tsiksikin.

Jaksan hämmästellä, miten faniparodiaan on saatu noin laadukasta läppää ja ääninäyttelyä. Ekoissa jaksoissa meno on karkeampaa, mutta uusimmissa reilusti parempaa kuin useimmissa virallisissa anime-dubbauksissa.

Suosittelen vilkaisemaan vähintäänkin parisen jaksoa.
Poissa
Liittynyt: 08.10.2011
Poissa
Liittynyt: 09.02.2009
Lainaus käyttäjältä dethguy1
Miku

Se aito, oikea ja alkuperäinen

EDIT: SIis kappale, alkuperäisesittäjästä ei mitään tietoa

Juuh lasken itseni hieman casuaalinpaan (sainpas tungettua tuon tännekkin) kuluttajajoukkoon mitä animeen/mangaan tulee.

Ainut mangasarja johon omia rahojani säänöllisesti suostun käyttämään on Salapoliisi Conan. En tiedä miksi mutta silti aina uusi kirja kannetaan kaupasta kotiin.

Kaverilta ja kirjastolta tulee lainattua sitä mangan mainstreamimpaa osastoa One Piecen, Dragon Ballin ja muutaman muun muodossa. Ja ylipäätään mitä kirjasto tarjoaa niin se yleensä tulee luettua.

Animeosastolla taas on hiljaisempaa. Pokemonin ja Yo-gi-oh:in vanhoihin kausiin rajoittuu aika pitkälle ja niitäkin nykyään hyvin vähän. Joitain yksittäisiä elokuvia kuten Totoro yms tulee katsottua.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Ball Z: Abridged parodiasarjaa jota Arvekari taisi hehkuttaa tämän kuun lehdessä toimituksen palstalla.


Tämähän on loistava Big smile Kiitoksia
Poissa
Liittynyt: 02.02.2008
Lainaus käyttäjältä LordSipuli+
surullisen kuuluisat Haruhin Endless Eight -epsiodit

Tämä oli kyllä juu älyttömyyden huipentuma. Tai ehkä olin sitä itse, kun katsoin ne kaikki yhteen putkeen. Aargh!

Lainaus käyttäjältä Andzerx+
Tällä hetkellä pitäisi saada katsottua kaikki Naruton filleri jaksot loppuun ennen Naruto Shippuudeniin siirtymistä. Nuo fillerit eivät vain iske minuun joten hitaassa tahdissa katson jaksoja.

Eipä noita filleireitä kannata katsella. Turhaan vain kidutat itseäsi. Et menetä mitään hyppäämällä suoraan Shippuudeniin.


Mutta mitäs sitä itse... Mangaa on tullut luettua jonkin verran. Nykyisin vähenemässä määrin kuitenkin. Ainoa sarja mitä on tullut viime vuosina luettua on Yotsuba&! Todella hauska, hieno, hassu ja söpö sarjis. Muuten sitten tykkäänkin katella mielummin animea. Tosin siinäkin on käynyt niin, että mikään uusi ei ole oikein kiinnostanut, vaan on tullut katseltua vain vanhoja lemppareita kuten Yakitate! Japan, The Melancholy of Haruhi Suzumiya ja Initial D.

Mutta tuuli on kääntymässä ja tulikin äskettäin katsottua Sacred Sevenin eka jakso. Yliluonnollisia voimia omaava lukiopoju tappelee kivihirviöitä vastaan. Vähän turhan överiksi oli vedetty ne tappelujutut ja muutenkin jäi vähän wtf-fiilis, mutta ei tuo nyt älyttömän huonolta vaikuttanut. Nätisti piirretty ainakin. Täytynee vielä pari jaksoa kokeilla. Sitten voisi nuo Garden of Sinners -leffatkin katsastaa. Ei tosin ole mitään tietoa mitä ne on; kiinnostus heräsi vain Yuki Kajiuran musan takia.
Poissa
Liittynyt: 23.08.2006
Lainaus käyttäjältä yuza+
Lainaus käyttäjältä LordSipuli+surullisen kuuluisat Haruhin Endless Eight -epsiodit
Tämä oli kyllä juu älyttömyyden huipentuma. Tai ehkä olin sitä itse, kun katsoin ne kaikki yhteen putkeen. Aargh!

Otan osaa aivosolujesi menetyksen johdosta. Itsehän katsoin myös kyseiset jaksot, mutta onneksi oli viikko aina taukoa. Ei niitä nyt suoraan putkeen olisi todellakaan pystynyt katsomaan.

Lainaus käyttäjältä yuza+
Mutta tuuli on kääntymässä ja tulikin äskettäin katsottua Sacred Sevenin eka jakso. Yliluonnollisia voimia omaava lukiopoju tappelee kivihirviöitä vastaan. Vähän turhan överiksi oli vedetty ne tappelujutut ja muutenkin jäi vähän wtf-fiilis, mutta ei tuo nyt älyttömän huonolta vaikuttanut. Nätisti piirretty ainakin. Täytynee vielä pari jaksoa kokeilla. Sitten voisi nuo Garden of Sinners -leffatkin katsastaa. Ei tosin ole mitään tietoa mitä ne on; kiinnostus heräsi vain Yuki Kajiuran musan takia.

Joku toinenkin fanittaa Yuki Kajiuraa!? Upeeta. Itsellä on ollut myös Kara no Kyoukait (Garden of Sinners) katsottavien listalla jo ties kuin pitkään, mutta en ole vielä ainakaan saanut katsotuksi. Sacred Sevenistä olen itse katsonut 3 jaksoa ja siihen se taitaa jäädäkkin. Sarja ei vain innosta. Tarinakin on typerä, mitään ei selitetä, kaikki vain pitää hyväksyä sellaisenaan. Ehkä saatan vielä katsoa sarjan loppuun, ehkä en. Olen nyt vähän kahden vaiheilla.