Ladataan

Uutinen: Yhden miehen suomalaispeli FallMan pudottautuu mobiililaitteille

04.06.2015
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Kotimainen mobiilipelitarjonta jatkaa kasvamista tänään torstaina, sillä Helsingissä muotonsa saanut FallMan on valmis tupsahtamaan iOS-laitteille. Pelin julkaisuhetken koittaessa se on hankittavissa App Storesta 1,99 eurolla.

Saapuessaan FallMan tarjoaa hallittavaksi trampoliinilla tyynesti loikkivan pelihahmon, jolla olisi tarkoitus tehdä mahdollisimman paljon näyttäviä temppuja. Haastetta temppuiluun tuovat monet pelikentissä piilevät vaarat, joita olisi luonnollisesti syytä vältellä.

FallManin kehityksestä aina sen suunnittelua, ohjelmointia ja taidetta myöten on vastannut yksikseen Juho Glad, jolle kyseessä on ensimmäinen projekti pelialalla. Pelin valmistumisen on tosin mahdollistanut myös Juhon vaimo Jutta, jonka kerrotaan hoitaneen parin Glad Games -yrityksen pyörittämiseen liittyvät "tylsät hommat".

– Halusin tehdä pelin, jollaisen itse toivoisin löytäväni App Storesta. Persoonallisen pelin omaperäisellä idealla. Vaikka FallMan ei ole vielä myynyt ainuttakaan kappaletta, koen jo saavuttaneeni enemmän, kuin osasin ensimmäiseltä peliltäni toivoa, Juho kuvailee.

Lähde: Glad Game Studios

6 kommenttia

04.06.2015 11:16
Levoton peli. Todella hyvin kaveri vetänyt ensimmäiseksi pelikseen ja vieläpä yksin. Isot kunnioitukset omalta osaltani.
Picture of xtpro
04.06.2015 11:59
Näyttää aivan huikean siistiltä. Harvoin tulee vastaan selkeästi hyvin puhelimelle tehtyjä pelejä, joissa on jotain omalaatuista ilmettä. Harmittavasti omistan ainoastaan Android puhelimen ja tabletin, joten ainakaan vielä en pääse tätä tuotosta pelaamaan. Toivottavasti peli saadaan käännettyä myös Androidille tulevaisuudessa. Nostan isosti hattua, kun yksin on pystynyt tällaisen tuotoksen saamaan aikaiseksi.
Picture of Hugejorma
04.06.2015 12:45
Kaikki kunnia yksinäiselle puurtajalle mutta itse taas löysin kritisoitavaa. Nimittäin pystysuunnassa pelatessa (lieneekö ainoa vaihtoehtokin?) tuntuu vaikealta huomata noita hyppelyn estäviä esteitä, kuten lokkeja, kiviä sun muita. Vaakatasossa näkisi aiemmin tulevan vaaran, jolloin osaisi ehkä ajoittaa temppunsa/korkeutensa/whateverinsä niin että hyppely ja pisteet eivät pysähtyisi tuollaiseen.

Tulee hieman mieleen ne flash-pelit, joissa delfiinillä hypitään yhä ylemmäs ja ylemmäs kunnes lopulta voi hypätä aika lailla kuun tasolle asti. Tai ne, joissa rakennetaan rakettia ja päästään yhä ylemmäs. Erona vain se että noissa flash-versioissa kuva-ala on vaakana, joten esteet on helpompi nähdä ajoissa.
Picture of zappah
04.06.2015 14:53
Kunnioitettava saavutus, etenkin siis yhden miehen yritykseltä... Mieluummin minä kuitenkin pelaisin vaikka Axiom Vergeä kuin tätä.
Picture of Sundance Kid
05.06.2015 22:05
Esillä myös Taskupuhelun uusimmassa jaksossa: https://itun.es/i6Lr8jj
Pistä kuunteluun ja jaa kavereillekin.,.
Picture of Taskupuhelu
08.06.2015 10:06
Kiitos tuesta ja palautteesta, tykkäyksistä ja jakamisesta! Ja tietysti erityiskiitos Pelaajalle uutisoinnista – lämmittää tilaajana ja pitkäaikaisena pelaajacastin kuuntelijana suuresti mieltä Smile
Picture of juhog