Ladataan

Uutinen: Rakastettu Final Fantasy XII saapuu paranneltuna PS4:lle – tältä se näyttää!

06.06.2016
Kirjoittanut: Ville Arvekari

Final Fantasy XII remasteroidaan PlayStation 4:lle. Sarjaa tehtaileva Square Enix on julkaissut ensimmäisen trailerin, joka vahvistaa kymmenen vuoden takaisen japanilaisroolipelin päivittyvän teräväpiirtoaikaan. Alkuperäinen Final Fantasy XII julkaistiin PlayStation 2:lle vuonna 2006.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age -nimellä kulkeva versio tarjoaa täysin uutta sisältöä länsimaisille Final Fantasy -konkareille. Se pohjautuu aiemmin vain Japanissa julkaistuun International Editioniin, joka paranteli merkittävästi pelin taistelua. Suurin uudistus oli Zodiac-järjestelmä, jonka eri työluokat syvensivät hahmokehitystä entisestään.

Tuoreempiin lisäyksiin lukeutuu trophy-tuki, automaattitallennus sekä lyhyemmät latausajat. Lisäksi The Zodiac Agen musiikki on uudelleenäänitetty nykyaikaisempia äänentoistolaitteita silmälläpitäen.

Ivalicen maailmaan sijoittunut Final Fantasy XII oli monille melkoinen suunnanmuutos aiemmista Final Fantasy -peleistä. Vaikeana kehitysprojektina tunnettu seikkailu hylkäsi vuoropohjaiset Final Fantasy -taistelujärjestelmät ja otti vaikutteita länsimaisista roolipeleistä sekä erityisesti massiiviroolipeleistä.

Sony on vahvistanut, että Final Fantasy XII: The Zodiac Age julkaistaan Euroopassa vuonna 2017.

Lähde: Square Enix, PlayStation Blog

15 kommenttia

06.06.2016 17:20
Hieno uutinen. Varsinki toi International versio.
Picture of jani
06.06.2016 17:24
No nyt, viimeinkin! Johan tätä onkin tullut odoteltua, sillä tuo erilainen hahmosysteemi kiinnostaa sen verran kokea. Ja onhan tuo pelinä muutenkin ps2:n paras peli ja myös lempipeli heti ff 7:n jälkeen.
Picture of ZaleraFF
06.06.2016 21:14
Kyllä, kyllä ja kyllä! Kauan tätä onkin toivottu. Lukemattomia tunteja tullut PS2:lla paukuteltua. "Offline morppi", reaaliakaiset taistelut ja gambittien kanssa kikkailu toimii erinomaisesti. Rajoitettu Zodiac Job System kiinnostaa kokea, sen sijaan että boardilta voi vapaasti valita kykyjä ja hahmot ovat rajoitettuja siten mitä esinettä voi käyttää, näin olen ainakin asian ymmärtänyt.
Picture of Burning
06.06.2016 17:49
Jaahas, pitänee alkaa säästämään PS4:ää varten, sen verran tuo kiinnostaa, sillä alkuperäinen on yksi kaikkien aikojen (konsoli)roolipelisuosikeistani.

Lainaus
Rajoitettu Zodiac Job System kiinnostaa kokea, sen sijaan että boardilta voi vapaasti valita kykyjä ja hahmot ovat rajoitettuja siten mitä esinettä voi käyttää, näin olen ainakin asian ymmärtänyt.

Sama täällä. Alkuperäisessäkään ei ole toki mitään vikaa, mutta loppupelissä kaikki osasivat kumminkin kaiken, mikä vei pohjaa hahmonkehitykseltä.
Picture of JNyknn
06.06.2016 17:49
Itselläni jäi alkuperäinen kesken aikoinaan. Voisi antaa uuden mahdollisuuden uudelle versiolle, kun ei jaksa PS2:ta kaivella enää esiin naftaliinista.
Picture of Ville Arvekari
06.06.2016 18:01
saas nähdä tuleeko pc versio myöskin
Picture of frozen
06.06.2016 18:30
Lainaus käyttäjältä frozen
saas nähdä tuleeko pc versio myöskin

Varmasti tulee jossain vaiheessa niinkuin muistakin remastereista tässä viimeaikoina.
Picture of snaketus
06.06.2016 19:51
Olisiko saanut vielä sellaisen parannuksen, että peli alkaisi vasta siitä kun Han Solo ja Chewbacca tulevat peliin ja koko pelin alku niistä kahdesta jawasta ennen sitä ohitettaisiin kokonaan?
Picture of YritaEdes
06.06.2016 19:58
Toivottavasti saa myös japaninkielisillä äänillä. En tiedä kuinka hyviä ne ovat, mutta nuo englanninkieliset oli se syy miksi peli jäi iteltä kesken.
Picture of Bloob
06.06.2016 22:20
"Vain Japanissa julkaistu International Edition" kuulostaa kyllä melkoiselta oksymoronilta.., Mutta hieno uutinen jonka otain oikein suurella ilolla vastaan!
Picture of Irezawa