Ladataan

Uutinen: Pelien kehityskustannukset kasvavat jälleen

03.04.2012
Kirjoittanut: Paavo Niskala

Konsolipelien kehityskustannukset näyttävät kasvavan jälleen, kun laitesukupolvi vaihtuu lähivuosien aikana. GamesIndustry keräsi aiheesta kommentteja kehittäjiltä, jotka ovat jo päässeet tekemisiin uuden raudan kanssa.

Microsoftin tuleva konsoli tunnetaan koodinimellä Durango. GamesIndustrylle puhunut kehittäjä arvioi, että korkealaatuisemmat tekstuurit ja kasvava polygonimäärä jopa tuplaavat mallintamiseen liittyvät kulut verrattuna nykyiseen sukupolveen.

- Jos haluamme hyödyntää Durangon kyvyt, vie jokaisen mallin rakentaminen kauemmin, kehittäjä miettii.

Sonyn uuden PlayStationin kanssa kohdataan samanlaisia ongelmia. Myös Nintendon Wiistä uuteen Wii U:hun siirtyminen nostaa kuluja resoluution kasvaessa. Lisäksi uudelle ohjaimelle ja sen näytölle suunnitteleminen vienee tavallista enemmän aikaa.

Vielä ei ole selvää, minkälaisia ohjausmenetelmiä Microsoftin ja Sonyn konsolit käyttävät.

GamesIndustry arvioi, että budjettien kasvu ajaa yhä useamman julkaisijan turvautumaan verkkopelipasseihin ja Call of Duty Eliten kaltaisiin tilauspalveluihin. Myös lisäsisältöön satsataan entistä enemmän.

Nousevat kehityskustannukset voivat motivoida myös konsolivalmistajat tarttumaan väkevämmin käytettyjen pelien kauppaan.

Lisäksi panoksia siirretään entistä enemmän varmoihin hitteihin ja jatko-osiin. Uusien pelien ja konseptien tila käy entistä tukalammaksi ainakin perinteisessä julkaisumallissa. Tilaa löytynee kuitenkin latauspalveluista.

Lähde: GamesIndustry

9 kommenttia

03.04.2012 17:41
Tästä yllättyi kuka? Nykyään peleitä(kin) vaaditaan jo niin suuria, että toki kehittäminenkin kallistuu. Ei kukaan rupea hyväntekeväisyydeksi niitä tekemään, joten voittoa on tehtävä melkein keinolla millä hyvänsä. Toki on olemassa indiekehittäjiä ketkä tehtailevat pelejä halvallakin.
Picture of Muksu
03.04.2012 17:57
Samojen uutiskuvien viljely on kyllä vähän nihkeää. Kyllähän ne kustannukset kasvavat siinä missä elokuvissakin. Lähinnä koska peleissä tarvitaan enemmän henkilöstöä saamaan yhtä hyvää tulosta aikaan mitä ennen yksi ihminen pystyi tekemään, mutta nykyään sama pitää tehdä alati nousevilla standardeilla. Eli vähemmän pelejä, mutta isompia sellaisia taitaa tulevaisuus tuoda. Valitettavasti.
Picture of Airus
03.04.2012 18:21
Eli nyt kukaan ei mene ostamaan näitä uusi konsoleita ja kerrotaan kaikille tuottajille ja valmistajille, että tämä nykyinen suuntaus on huono.

Ai ei vai? Ei sitten.
Picture of JiPez
03.04.2012 19:32
Kaikki muu kasvaa paitsi palkka
Picture of realOG
03.04.2012 23:06
Lainaus
Lisäksi panoksia siirretään entistä enemmän varmoihin hitteihin ja jatko-osiin. Uusien pelien ja konseptien tila käy entistä tukalammaksi ainakin perinteisessä julkaisumallissa. Tilaa löytynee kuitenkin latauspalveluista.

Valitettavasti tässä ollaan jo oltu pari vuotta menossa enemmän ja enemmän tuohon suuntaan. minkäs teet Tongue
Picture of Kaze88
04.04.2012 01:14
Ihan syvältä. Onneksi aina on vaihtoehtoja. Kunpa olis kasari...
Picture of Carpio
04.04.2012 07:09
Ymmärtäkää jo, että uudet konsolit, vain pahentavat asiaa! PS3 ja Xbox vois kestää, musta ihan hyvin vielä jotain neljä vuotta. Konsolit kallistuvat, kukaan ei osta niitä (tai ei niin moni), joten konsolipelaaminen menee laskuun. Ja kuten PS2:n kohdalla tapahtui, kun PS3 tuli, ei tehty enää mitää kunnon pelejä PS2:lle. Kun pelit maksavat enemmät peliyhtiöitä menee koko ajan konkkaan. Niitten pitäisi pitää tämän sukupolven konsolit ja löytää sillä välin tapa tehdä laadukkaita pelejä halvemmalla. Se olisi hyvä.
Picture of MiroTheGamer
04.04.2012 08:34
Kuten jo pari vuotta on puhuttu. Konsoli pelaaminen tuhoaa itse itsensä ja se loppuu jossain vaiheessa kokonaan.
Picture of Lordo
04.04.2012 09:45
Lainaus käyttäjältä MiroTheGamer
Ymmärtäkää jo, että uudet konsolit, vain pahentavat asiaa!

Hylätään kaikki ja mennään metsään asumaan savimajoihin! Ennen kaikki oli hyvin! Kehitys on pahasta!
Picture of Tamminen