Uutinen: Nvidia sukeltaa syvemmälle pilvipelaamiseen uusitulla GeForce Now'lla

06.01.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Teknologiafirma Nvidia on ajamassa isosti eteenpäin GeForce Now -pilvipelaamispalveluaan. Aiemmin vain hyvin rajatuissa laitteissa tuettu palvelu on saapumassa virallisesti seuraavaksi Windows- ja Mac-koneille mahdollistaen vaativampienkin pelien pelaamisen internetin välityksellä heikommillakin tietokoneilla.

GeForce Now'lla pelejä päästään pelaamaan kahdessa tilassa, joista toisessa pelejä pyöritetään Nvidian päässä GTX 1060 -näytönohjaimella ja toisessa vastaavasti tehokkaammalla GTX 1080:llä. Mitä tulee itse peleihin, ei niitä tarvitse ostaa GeForce Now'n kautta erikseen, vaan palvelu tukee omien Steam-, GOG-, UPlay- ja Origin-tilien kiinnittämistä palveluun.

Välttämättä mitenkään halvaksi GeForce-palvelun käyttö ei aina kuitenkaan tule. GTX 1060 -pelaaminen on hinnoiteltu palvelussa niin, että halvimmillaan se onnistuu noin 20 tunnin edestä 25 dollarilla. GTX 1080:n kohdalla samalla hinnalla voi vastaavasti pelata kymmenen tuntia.

Toki palvelua pääsee kokeilemaan muutaman tunnin myös ilmaiseksi.

Tarkoituksen uusitun GeForce Now'n ennakkotestauksen on startata Yhdysvalloissa maaliskuussa. Ainakin Jenkkeihin virallista julkaisua on kaavailtu myös vielä kevään tienoille.

Lähde: Nvidia, Ars Technica

5 kommenttia

06.01.2017 11:20
Pilvipelaaminen saattaa olla todellisuutta myös konsoleilla. Kymmenen vuoden päästä Elisa tarjoaa XboxNetin ja Sonera PlaystationWebin. Olisihan se nyt aika hienoa. Wink
Picture of PukkiHD
06.01.2017 12:09
Maksoin Asuksen GTX 1060 -näytönohjaimesta 200 euroa. Noilla tuntihinnoilla ylitetään aika nopeasti näyttiksen hinta. Pelkästään Witcher 3:en uppoaa yli 200 tuntia.
Picture of Kornholic
06.01.2017 11:56
Kyllä saa aika pilvessä olla jos tuollaisia hintoja pyytää, saati sitten maksaa.
Picture of gurgi
06.01.2017 13:02
Kenellekköhän tämäkin palvelu on nyt sitten suunnattu tälläisillä hinnoilla? Eihän tuossa ole mitään järkeä maksaa noin älytöntä hintaa jo pelkästään 1060 näytönohjaimella pelattaessa, saati siitä mitä tuo kalliimpi "tila" maksaa. Tuolla hinnalla toisessa päässä pitäisi olla joku maailman tehokkain supertietokone, jolla ei yksikään peli yski missään tilanteessa.

Tietysti jos raha on vain pelkkä käyttövoima eikä este, niin eihän tuo missään tunnu, mutta luulisi sittenkin olevan järkevämpää ostaa se joku valmiiksi kasattu 5000+ rahan tehokas peli PC, kuin käyttää Geforce Now:n kaltaista palvelua.
Picture of Boblick
06.01.2017 14:34
Mä kun luulin, että tässä olisi ideana pelata grafiikat tapissa vakaalla 60 fps käyttämällä Nvidian näytönohjainfarmia. Mulla on GTX 1080 koneessa, miksi ihmeessä maksaisin tästä? Että saisin pelata jo "omistamiani" pelejä huonommin? Tuhoavat tämänkin konseptin ylihintaisella kikkailulla. Tämä toimisi vain ja ainoastaan kohtuuhintaista kiinteää kuukausiamaksua vastaan jolla kaikkia palvalun pelejä saisi pelata rajattomasti ja sen datakeskuksen hevosvoimilla varustettuna, eikä yhden kuppasen GTX 1060:nen.
Picture of snaketus