Uutinen: Miljardi ottelua ja 25 miljoonaa pelaajaa: Rocket League on edelleen voimissaan

11.01.2017
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Autopalloilupeli Rocket Leaguella tuntuu menevän maireasti vielä näin puolisentoista vuotta sen alkuperäisen julkaisun jälkeen. Tähän mennessä pelin kerrotaan houkutelleen puoleensa yhteensä 25 miljoonaa pelaajaa, jotka ovat pelanneet siinä yhteensä reilun miljardin ottelun edestä.

Lukemat ovat peräisin kehittäjä Psyonixin sosiaalisessa mediassa jakamasta tilastokuvasta, jonka mukaan kaikista otteluista puolet on käyty nimenomaan Rocket Leaguen kilpapelitilassa. Vastaavasti kolmannesta otteluista muodostuu Casual-tilan matseista.

Aiemmin elokuussa Psyonix oli ilmoittanut, että Rocket League -pelaajia löytyi maailmasta 20 miljoonaa. Huomioida toki kannattaa, että pelaajamäärät eivät käänny suoraan myynneiksi. Elokuussa yhtiö kertoi, että peliä oli myyty 7 miljoonan kappaleen edestä.

Lähde: Psyonix (Twitter), GameSpot

7 kommenttia

11.01.2017 23:53
Hmm... En hirveästi haluaisi tästä välttämättä enää jauhaa mutta olen aistivinani, ettei tässä, huikeasta menestyksestä kertovasta uutisessa, ollut niin paljon turhaa suitsutusta, vaan asia kerrottiin kuten se on.

Johtuuko sitten eri kirjoittajasta, varovaisuudesta aiemman "kohun" suhteen vai mistä? Vai onko kaikki tämä vain päässäni. Päässä, jossa on ilmeisesti kukkahattu. Ylläni muuten tietenkin ritarin haarniska, koska puolustan asioita internetissä.

Miten itse kommentointini koen: huomauttelen ohimennen asioista, jotka osuvat silmään. Joskus osuu, joskus ei.

Luin myös sen viittaamani uutisen vertailun vuoksi uusiksi: ei niissä oikeasti mitään ISOA eroa ole, voi tosiaan johtua ihan vain kirjoittajien tyylistäkin. Olkoonkin, että itse pidän enemmän tästä hillitymmästä tavasta kertoa asia.

Ehkä se "kohu" kertoo siitä, että näissä helposti väittelyitä aiheuttavissa aiheissa kannattaa pysyä mahdollisimman neutraalina, niin ei tule mitään vääriä tulkintoja suuntaan tai toiseen. Paitsi jos klikkejä kalastaa, sillä varmasti kävi moni lukemassa näitä hienoja taistoja useammankin kerran.

Ja hei, yritän pysyä jatkossa uutisten kommenteissa enemmän uutisen aiheessa. Yritän ainakin.
Picture of zappah
12.01.2017 12:58
Multa on mennyt kyllä kaikki kohut ohi, tosin yhtä varsin katkeranoloista kommenttia ihmettelin jossain PS4-uutisessa.

Joka tapauksessa, asiaan: Toivottavasti Psyonix porttais tän myös Switchille. Mobiili Rocket League vois olla aika kova!
Picture of Core
12.01.2017 13:30
Ei muutakun pojat omia uutisia sitten kirjoittelemaan!
Picture of markusbob
12.01.2017 15:15
Jos Pelaajalehti.comin uutisoinnista haluaa antaa yleistä palautetta (niin positiivista kuin negatiivistakin), suosittelen suuntaamaan sen Palautetta Pelaajalehti.comista -keskusteluun. Mainittakoon nyt kuitenkin vielä, että tämä uutinen on tehty noudattaen ihan samaa linjaa, mitä olen noudattanut 5+ vuotta: teen uutisia tyyleillä, jollaisia itsekin mielelläni seuraisin.

Jatketaan tästä nyt itse uutisen aiheesta.

-Panu
Picture of Riepu
12.01.2017 15:58
Lainaus käyttäjältä markusbob
Ei muutakun pojat omia uutisia sitten kirjoittelemaan!
Mites vaikka elokuvakriitikot, pelikriitikot sun muut; jos kritisoi jotain niin pitää itse tehdä parempaa ja jättää asian kritisoiminen, niinkö? Kai tiesit että tämä "tee itse parempi" on ehkä paskin vastaus kritiikkiin ikinä Laughing out loud
Picture of zappah
12.01.2017 19:37
Yeah, on kyllä saanut peli ansaitsemansa suosion. Smile
Picture of Ruusujuuri
12.01.2017 20:43
Mode-edit: Pysytään uutisen aiheessa. En muistuta asiasta enää uudelleen.
Picture of markusbob