Ladataan

Uutinen: Mega Man on saamassa oman valkokangassovituksen

20.07.2017
Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen

Capcomin suosittu tasoloikintasarja Mega Man ollaan aikeissa sovittaa viralliseksi elokuvaksi saakka.

20th Century Fox nappasi oikeudet pelisarjaan ja tuottaa yhdessä Chernin Entertainmentin ja Masi Okan kanssa sovitusta valkokankaalle. Tuotannon ohjaajiksi ja käsikirjoittajiksi neuvottelevat parhaillaan Catfish-dokumentista parhaiten tunnettu duo Henry Joost ja Ariel Schulman.

Vuonna 1987 käynnistyneessä pelisarjassa pelataan itseään erinäisillä voimilla päivittävää robottipoikaa Rock, joka auttaa luojaansa Dr. Lightia kukistamaan ilkeän Dr. Wilyn. Pelisarja on levinnyt myös muun muassa sarjakuviksi ja animaatiosarjoiksi.

Elokuvan juonesta ei ole kuitenkaan vielä sen tarkempaa tietoa.

Lähde: Hollywood Reporter

4 kommenttia

20.07.2017 11:44
Tuleekohan liveaction vai animaatio? Mega Manin asu tuskin näyttäisi tuollaisenaan kenenkään päällä hyvältä. Smile
Picture of Teräskäsine
20.07.2017 17:06
Lainaus käyttäjältä Teräskäsine
Tuleekohan liveaction vai animaatio? Mega Manin asu tuskin näyttäisi tuollaisenaan kenenkään päällä hyvältä.


Tuleekin tämä asu: http://retrovolve.com/wp-content/uploads/2015/12/badboxartmm.jpg
Picture of tiger80
20.07.2017 18:54
Lainaus käyttäjältä tiger80
Lainaus käyttäjältä Teräskäsine
Tuleekohan liveaction vai animaatio? Mega Manin asu tuskin näyttäisi tuollaisenaan kenenkään päällä hyvältä.


Tuleekin tämä asu: http://retrovolve.com/wp-content/uploads/2015/12/badboxartmm.jpg

Mega Man 2 PAL-kannen tyyli olisi ihan toimiva.
Picture of snaketus
21.07.2017 21:01
Luulis, että toi on joku 3D-animaatioleffa (tai miksei 2D-piirrettykin, mutta ne eivät ole enää niin suuresti muodissa leffaskenessä, varsinkaan länsimaissa). Jos se leffa siis saadaan edes loppuun asti valmiiksi. The Last airbender ja Dragonball Evoluton ovat hyviä esimerkkejä siitä, miksi tällaisia projekteja EI missään nimessä kannata lähteä muuttamaan live actioniksi.

Megamanin tapauksessa pelien maailma, hahmot, toiminta - oikeastaan kaikki - ovat niin piirrettymäisiä kuin olla ja voi. Jos kyseinen pelisarja olisi tyyliltään huomattavasti realistisempi, sen muuttaminen live actioniksi olisi paljon kivuttomampaa. Piirretyillä on kummiskin ne omat, hyvin piirrettymäiset tropeensa, joiden väkinen änkeäminen live actioniin saa ainaskin meikät kavahtamaan inhosta.

Esimerkkinä otan vaikkapa animen ja niiden live action versiot. Se vähä, mitä olen animen live versioiden pätkiä nähnyt, tuntui tosi kummalliselta. On hyvin hämmentävää nähdä OIKEITA ihmisiä suorittamassa hyvin animemaisia ilmeitä sekä eleitä. Suorastaan vieraannuttavaa - siihen nimeen olisikin hyvä, että niitä kaikkein piirrettymäisimpiä elementtejä osattaisiin muuttaa realistisempaan suuntaan. Mutta toisaalta, harhaudu liian kauas lähdemateriaalista ja vanhat fanit alkavat nurista. Teennäinen ei saisi olla, mutta pitäisi silti pysyä tarpeeksi uskollisena lähdemateriaalille - helpommin sanottu kuin tehty.

Toinen ongelma live actioneissa on oikean elämän fysiikan lait yms. rajoitteet actionin toteuttamisen suhteen. Last Airbenderissä varsinkin maan taivutus oli, noh, aika säälittävää lähdemateriaaliin verrattuna. Ja jos koko leffa on jo valmiiksi animoitu tietokoneella, niin silloin edes ne kaikista epärealisitisimmatkaan efektit eivät pistä muusta kokonaisuudesta silmään.
Picture of mecha_no_maniac