Ladataan

Uutinen: Kirjailija väittää: Assassin's Creedin idea varastettu romaanista

18.04.2012
Kirjoittanut: Paavo Niskala

Kirjailija John L. Beiswenger on haastanut Ubisoftin oikeuteen. Hänen mielestään Assassin's Creed -pelisarjaan on luvatta lainailtu elementtejä miehen Link-romaanista.

Beiswengerin kirjassa on kehitetty teknologia, jonka avulla päästään käsiksi esi-isien muistoihin. Samanlainen menetelmä on keskeisessä osassa Ubisoftin menestyssarjassa. Molemmissa hyödynnetään myös raamatullisia teemoja.

Kirjailija vaatii vähintään 1,05 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia. Summa nousee 5,25 miljoonaan, mikäli oikeus katsoo Ubisoftin tahalleen rikkoneen Beiswengerin tekijänoikeuksia.

Beiswenger vaatii lisäksi, että kaikki Assassin's Creed III:n ja kaikkien siihen liittyvien oheistuotteiden julkaisu estetään.

Beiswengerin Link julkaistiin vuonna 2003. Ensimmäinen Assassin's Creed -peli ilmestyi kauppoihin syksyllä 2007.

Lähde: GamesIndustry

20 kommenttia

18.04.2012 17:40
Tällainen originallien ideoiden luominen on ollut ongelma jo historian kirjoittamisen alusta asti. Se vain sattuu kärjistymään julkisessa mediassa, jolloin nämä tuotokset on kaikkien nähtävillä. Valitettavasti olemme tulleet jo siihen vaiheeseen luomisprosessin historiassa, että mikään ei oikeastaan ole enää omaperäistä. Kaikki on keksitty ainakin kerran aikaisemmin

Mitä tulee kyseisen kirjailijan romaaniin, en ole lukenut, joten osaa sanoa. Saattaa hyvinkin olla mahdollista. Assan idea on mielenkiintoinen ja upea, ja siksi se ei todennäköisesti (valitettavasti) ole mikään uunituore idea.
Picture of Zhinarkos
18.04.2012 17:57
Toivottavasti tämä ei tule vaikuttamaan AC III:een tai sen julkaisuun. Oheistuotteile on henkilökohtaisesti ihan sama
Picture of Tunna
18.04.2012 18:10
Tää kirjailija sais mun puolesta vetää käteensä.... Ei näin hyvää sarjaa ja varsinkaan kovasti odotettua AC3 tuloa voida estää yhden tonttu kirjailijan takia... Aivan järjetön idea
Picture of Doanitos
18.04.2012 18:28
En yhtää yllättyis jos idea ois plagioitu perin pohjin jostain kirjasta. Assassin's Creedin idea tuntuu vaa niin jotenkii kirjamaiselta. Haters gonna hate.
Picture of peelopuu
18.04.2012 18:28
Lainaus käyttäjältä Doanitos
Tää kirjailija sais mun puolesta vetää käteensä.... Ei näin hyvää sarjaa ja varsinkaan kovasti odotettua AC3 tuloa voida estää yhden tonttu kirjailijan takia... Aivan järjetön idea


Nohnoh. Ei sitä mikään estä jos Ubisoft suostuu maksamaan riittävästi tekijänoikeuksia. Minusta sietääkin maksaa JOS Ubisoft on tahallaan niitä tekijänoikeuksia rikkonut. Joskus vois asioita katsoa vähän muidenkin näkökulmista, parahin Korianteri-Akkupora-Ruohosipuli.
Picture of MastaKillah
18.04.2012 19:07
I need mah ACIII! Sad
Picture of Kuunari
18.04.2012 19:27
Jumalauta mikä roisto, kopioinut kirjansa nimen Nintendolta. Aika älyvapaa kaveri, pelkästään korvaussumma kertoo sen.
Picture of Muksu
18.04.2012 21:51
Lainaus käyttäjältä Muksu
Jumalauta mikä roisto, kopioinut kirjansa nimen Nintendolta. Aika älyvapaa kaveri, pelkästään korvaussumma kertoo sen.


Voi olla, että laskenut suunnilleen korvaussumman seuraavanlaisella logiikalla. Pelisarja on myynyt yli 38 miljonaa kopiota julkaisunsa jälkeen. Sitten mietitään jos Ubisoft olisi pelin alussa vaikka maininnut, että idea perustuu Link-nimiseen kirjaan. Sanotaan jos joka kymmenes pelaaja olisi ostanut kirjan pelin pelaamisen jälkeen niin se tekisi 38/10= 3,8 miljoonaa pelaajaa olisi ostanut kirjan.

Kirjan hinta olisi ollut vaikka 7€ niin tällöin 7 x 3,8 = 26,6 miljoonaa euroa jäi kaverilta saamatta. Niin ja näin laskettuna.

Olisin minäkin vihainen Wink
Picture of detonatorFIN
18.04.2012 22:22
Aika pitkään on tämä "kirjailija" pitänyt turpansa kiinni vai onko se elänyt jossain kuopassa viimeiset 5vuotta.
Mielestäni ilmiselvä huijari ja on varmaan luvannut julkaisijoille provikat jos julkaisijat väärentävät julkaisuajankohdan aiemmaksi. voihan tämä kuitenkin olla tosi juttu ja kirjailija on tosiaankin elänyt kuopassa, mutta mistä sitä tietää.
Picture of BO tarina good
18.04.2012 22:31
Itsekin mietin, että minkä takia mies vasta nyt alkaa asiasta valittamaan, vaikka AC:ta on tehty jo monta vuotta?
Picture of SikSak