Uutinen: Tunnelmallisen Journey-pelin säveltäjä nostettiin kovaan joukkoon Grammy-ehdokkuuden myötä

06.12.2012
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Thatgamecompanyn hehkutettu Journey on saanut jälleen tunnustusta ja tällä kertaa äänimaailmansa osalta. Yhdysvaltain musiikkialan yhdistys on nyt viimeisimpänä noteerannut pelin sävellykset asettamalla ne Grammy-ehdokkaiksi.

Säveltäjä Austin Wintoryn käsialaa olevat tuotokset ovat ehdolla kategoriassa, jossa palkitaan paras visuaalista mediaa varten tehty ääniraita. Wintory onkin näin nostettu kovaan kastiin, sillä hänen ohella kategoriassa esillä ovat muun muassa Tähtien sota -säveltäjänä tunnettu John Williams (Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus), Leijonakuningas-mies Hans Zimmer (Yön ritarin paluu) ja Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiasta tuttu Howard Shore (Hugo).

Grammy-palkinnot jaetaan helmikuussa ja tuolloin jopa 55. kerran.

Pelisävellykselle nimekäs musiikkipysti on napsahtanut vain kerran. Se tapahtui viime vuonna, jolloin Christopher Tinin Civilization IV -pelin tunnusmusiikki Baba Yetu palkittiin parhaana laulajan tukemana instrumentaalisena sovituksena.

Viime vuoden puolella Grammy-palkintojen neljä visuaalista mediaa käsittelevää kategoriaa muutettiin tukemaan vihdoin myös pelisävellyksiä. Aiemmin kategorioissa pääosassa olivat elokuvat ja televisio-ohjelmat.

Linkki Journeyn julkaisutraileriin

Lähde: Polygon, Grammy.com

4 kommenttia

06.12.2012 12:47
Mitähän helvettiä. Just ku aloin etsimään että mistähän sitä pääsisi kuuntelemaan soundtrackia ja lykkäsin sen sitten Youtubesta soimaan, niin avattuani Pelaajan sivun lävähtää tämä ruutuun. Olin siis ihan muita musiikkeja kuuntelemassa ja tuli mieleen Journey. Käsittämättömiä sattumia taas.

Ja pointti siis, jota tuosta ei tullut ilmi, on se että musiikki on aivan perkeleen hyvää. Ehdottomasti kaikkien palkintojen arvoista kamaa.
Picture of Demppa
06.12.2012 17:30
On se vaan mahtava. Apotheosis taitaa olla oma lemppari tuolta lätyltä.
Jotenkin salaa toivon että Journey voittaisi tänä vuonna tuon VGAn GOTYn
Picture of Jesper
06.12.2012 19:11
Vuoden parhaita pelejä, ellei jopa paras ja myös musiikkien osalta hienoa kamaa. Tuota OSTia on tullut pari kertaa kuunneltua pelaamisenkin jälkeen vaikkakin parhaimmillaan se on juuri pelatessa. Tuo hyvin sitä tunnetta lisää peliin. Toivottavasti palkinto menee siis tuohon suuntaan.
Picture of Oselot
06.12.2012 22:32
Pelimusiikkia grammyihin? Aa joo John Williams sittenhä sen ymmärtää Laughing out loud
Picture of jakke660