Uutinen: Grand Theft Auto V - Mitä, miten ja milloin?

28.10.2011
Kirjoittanut: Eemeli Rekunen

Grand Theft Auto V:n julkistus on kevyesti viikon suurin uutinen ja yksi koko vuoden suurimpia tapahtumia pelirintamalla. Vaikka toistaiseksi GTA V:stä ei nähty mitään muuta kuin logo ja trailerin julkaisupäivä, on internet revennyt jo täysin julkistuksesta.

On todennäköistä, että GTA V ilmestyy GTA IV:n tavoin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Pc-versio seurannee tuttuun tapaan taas perässä ja onhan Wii U -versiokin ihan mahdollinen.

Peli käyttää lähes täysin varmasti samaa vanhaa moottoria, joka GTA IV:ssä ja muun muassa Red Dead Redemptionissakin on käytössä. Ja mikäs siinä, sillä kyseisellä teknologialla saa varsin hyvää jälkeä aikaiseksi.

Vaikka pelistä onkin näytetty pelkkä logo, on jo sen pohjalta ehditty arvuuttelemaan lopullisen pelin sisältöä. Logossa nähdään V niinkuin viisi sekä teksti "Five". Tämä numero ja sen väritys viittaavat vahvasti dollariin, josta voidaan ainakin päätellä, että peli sijoittuu jälleen Yhdysvaltoihin.

Jotkut ovat keksineet V:n tarkoittavan viiden sijaksi myös Vice Cityä. Ei yhtään hullumpi teoria. Edellinen peli sijoittui Liberty Cityyn, joten olisihan se johdon mukaista, että nyt oltaisiin sitten Vice Cityssä. Japanit ja Lontoot voidaan varmaan jättää pois laskuista. Vaikka GTA: Tokyo olisikin herkkua, olisi se varmasti suurimmalle osalle shokki pelata peliä, jossa ajetaan kadun vasenta laitaa. Veikkaisin, että tämä verottaisi pelin myyntiä ainakin Yhdysvalloissa, joskin se saattaisi vastavuoroisesti nostaa sen kiinnostavuutta Japanissa. Niin tai näin, peli sijoittuu lähes täysin varmasti jenkkeihin.

Sekin on mielenkiintoinen pointti, että pelin nimi on Grand Theft Auto V. GTA-sarjassa on totuttu näkemään numerottomia väliosia. Grand Theft Auton jälkeen tuli GTA: London 1969, jonka jälkeen vasta GTa 2 julkaistiin. GTA 3:n jälkeen ilmestyi Vice City ja San Andreas, joita GTA IV sitten seurasi. Mutta nyt GTA IV:n jälkeen pöytään isketäänkin heti GTA V, se on melko yllättävä veto.

Julkaisun veikkaisin tapahtuvan vuoden 2012 lopussa. Rockstar tykkää tiputella GTA:sta infoa aina palanen kerrallaan. Ensimmäisessä trailerissa nähdään siis melko varmasti vasta tapahtumapaikka ja päähahmo. Niinpä, julkaisupäivä ilmoitus lienee vielä ainakin parin kuukauden päässä.

Keväällä ilmestyy myös Max Payne 3, joka on iso projekti Rockstarille, joten pelien tuskin halutaan syövän toisiaan. GTA V voisi siis hyvinkin ilmestyä loppuvuonna 2012.

Suuren pelijulkistuksen jälkeen huhut lähtevät heti lentoon. Kotaku ehti jo kertoa GTA V:n sijoittuvan Los Angelesiin. Tästä on itseasiassa huhuttu jo pidemmän aikaa. Kotakun tietojen mukaan pelissä olisi myös useampia pelattavia hahmoja.

Turhan kauaa tarkkaa tietoa ei tarvinne odottaa, sillä ensimmäinen traileri ilmestyy jo ensi viikolla, marraskuun 2. päivä. Tuolloin ollaan jo varmasti paljon fiksumpia Grand Theft Auto -sarjan seuraavien askelten suhteen.

22 kommenttia

28.10.2011 13:57
Menikö Eemeliltä blogit ja uutiset sekaisin? Outoa lukea pelaajan saitilta yli kolmen lauseen uutisia.

Tosiaan, hauska seurata sitä kuinka pelkkä virallinen logo saa peliyhteisön sekoamaan ja arvailemaan ties mitä pienimmistäkin yksityiskohdista. Itse on jo oppinut varsin kyyniseksi uusien nimikkeiden julkistusten kohdalla, mutta GTA:n kohdalla annan itselleni luvan hypettyä ihan perinteiseen malliin. Tässä on tietysti vaarana että julkaisun aikoihin pettyy ja pahasti, mutta silläkin uhalla.
Picture of Vin
28.10.2011 15:15
Kiitos! Tähän asti luulin pelanneeni jokaista GTA:ta, mutta en tiennytkään GTA: London 1969:stä. Pitää jostain ladata. Kiitos vielä uudestaan.
Picture of Trollface.jpg
28.10.2011 15:24
kuten jo GTA threadissa sanoin, haluaisin jatkoa Bully:lle GTA muodossa. tuskin tulee tapahtumaan. veikkaan että menevät San Andreas tai Las Vegas tyyliä kohti.

Netissä on myös ollut näyteillä tunnaribiisi jota kyllä veikkasin feikiksi. tämmönen retro ganster biis
Picture of Kaze88
28.10.2011 15:27
Lainaus käyttäjältä Kaze88'
kuten jo GTA threadissa sanoin, haluaisin jatkoa Bully:lle GTA muodossa
. tuskin tulee tapahtumaan.

Netissä on myös ollut näyteillä tunnaribiisi jota kyllä veikkasin feikiksi. semmonen retro ghansta biisi.


Sanoit jo kerran? Eikö se niin mene, että älä toista virheitäsi.
Picture of forfear
28.10.2011 16:43
Eikös Rockstar joskus ilmoittanut, että tällainen numeroitu peli tulee aina uuden pelimoottorin kanssa. Tai sitten olen nähnyt vain unta... Noh, kunhan peli pysyisi siinä kiinteässä 30 FPS konsoleilla niin olen tyytyväinen.
Picture of JiPez
28.10.2011 16:43
Eikös Rockstar joskus ilmoittanut, että tällainen numeroitu peli tulee aina uuden pelimoottorin kanssa. Tai sitten olen nähnyt vain unta... Noh, kunhan peli pysyisi siinä kiinteässä 30 FPS konsoleilla niin olen tyytyväinen.
Picture of JiPez
28.10.2011 18:20
Rockstarin mukaan jokaisessa numeroidussa pelissä on jotain uutta ja mullistavaa, ei kuitenkaan välttämättä pelimoottoria. Ja eipä GTA IVkään minun boksilla ainakaan pysynyt kokoaikaa 30FPS Tongue

GTA onkin parhaimmillaan PCllä. GTA V, joka sijoittuu Vice Cityyn ja julkaistaan PC:lle = SHUT UP AND TAKE MY MONEY!
Picture of SuperSanttu
28.10.2011 20:12
No tuosta (V)ice City teoriasta, voihan se tarkoittaa myös V niin kuin Vegas ja GTA:ssa Venturas. Miun ajatuksien mukaan raha liittyy enemmän Vegasiin, eikun Venturakseen (:
Picture of TuomaZ
28.10.2011 20:48
@SuperSanttu, sitä meinasinkin, että GTAIV pyöri karmeasti konsoleilla, mikä vei peli-ilon melkein kokonaan.
Picture of JiPez
28.10.2011 21:06
Lainaus käyttäjältä SuperSanttu
GTA onkin parhaimmillaan PCllä.


Toivottavasti trollaat. GTA IV PC:llä oli surkeimpia konsolikäännöksiä mitä kuunaan on nähty. Koko peli kärsi kaameista teknisistä vaikeuksista. Käsittämättömän raskas ja järjetön määrä bugeja. Kirsikkana kakun päällä vielä Live ja Securom kiusaamassa rehellistä kuluttajaa. Ottaa edelleen päähän että piti mennä aikanaan ostamaan Pclle. Siinä meni 50 euroa tuulen perseeseen.
Picture of MastaKillah