Ladataan

Uutinen: Final Fantasy XV voi päätyä toimintaroolipeliksi

16.11.2011
Kirjoittanut: Panu Saarenoja

Vuoropohjaisiin taisteluihin pitkään luottanut Final Fantasy -pääsarja saatta tehdä siirtymää niin sanottujen toimintaroolipelien puolelle. Pelien kuten Final Fantasy X sekä Final Fantasy XIII-2 tuottajana toiminut Yoshinori Kitase kertoi Edge-lehdelle näkevänsä pelaajien viihtyvän nykyään enemmän toiminnallisempien roolipelien parissa, minkä huomioiminen jatkossa olisikin erityisen tärkeää.

Kitase nostaakin haastattelussa esiin, kuinka hänen näkemyksensä mukaan osa Final Fantasy -sarjan luontoa on sen tapa esitellä jokaisessa osassaan jotain uutta. Uusi suunta sarjalle voisikin näin ollen olla vuoropohjaisuudesta siirtyminen muunlaisiin vaihtoehtoihin, kuten juuri toimintaroolipeleihin.

Lähde: Edge

9 kommenttia

16.11.2011 08:40
Äh. Sarjat menee pilalle tosifanien näkökulmasta kun peliä yritetään myydä kaikille. Ja koska kaikki vaativat maailman paraimman näköistä peliä, jolloin kustannukset ovat järkyttävän suuret, niin peli täytyy myös myydä kaikille.

Eiköhän ne Final Fantasy fanit edelleen viihdy jonkinlaisen vuoropohjaisuuden parissa, että ei nyt ihan Diabloksi tarvitsisi mennä.

Ja Final Fantasyt olen aina itse ajatellut toimintaroolipeleiksi.
Picture of Demppa
16.11.2011 09:48
Joo terve. Toivon, että Square Enix Ottaa opikseen ff 13:toista ja ei tekisi samoja virheitä XV:en kanssa. Ite vähän petyin kun kuulin, että tekevät 13:toista jatko osa ja samalla sanoivat pelastavansa sarjan saamaltaan kritiikiltä. No itse ajattelen näin: Antaa vaan SE:n tuhota FF13 kub se kerran ei oikein ff sarjan tosi fania ilahduttanut, vaan tekisivät kaikki virheet 13, joten tulevaisuuden pelit ei kärsisi samasta negatiivisuudesta kuin 13.

Sit mielipide kysymys postaa tämä kommettiisi jos haluaisit vielä nähdä FF-pelin jossa olisi FF-sarjan klassinen ATB(Active Time Battle) systeemi.Jota on käytetty FF IV-IX.
Minä ainakin haluaisin:)
Picture of Valkoinenleijona
16.11.2011 11:21
no eipä nuo tosta enää huonommaksi voi mennä joten ainoastaan voi mennä vain ylös päin
Picture of frozen
16.11.2011 12:35
Toivottavasti ei. Miksi ihmeessä kaikkien pelien pitää olla samanlaisia? Tekisivät paluun vanhaa ja tekisivät oikeasti vuoropohjaisen taistelun tyyliin FFX ja aikaisemmat osat. Nettiropetyylin vallankumous ainakin itseä ärsyttää. Siis saahan niitä olla, mutta ei kaikkien tarvi olla samanlaisia. Vuoropohjaisuus on oikeastaan suurin peruste minulle vähintäänkin testata jokaista pääsarjan FF-peliä.
Picture of JayeizH
16.11.2011 13:17
Eli toisin sanoen Final Fantasy Versus XIII nimetään uudelleen Final Fantasy XV:ksi? Puhdas spekulaatio, mutta olisihan se ihan järkeenkäypää! Laughing out loud
Picture of Ville Arvekari
16.11.2011 13:17
Hmm...enpä osaa vielä sanoa mitään oikein..kelpaa, jos se on laadukas tekele ja siihen on saatu ff-elementtejä mukaan. Mutta mielummin haluaisin, että siiryttäisiin takaisin tuohon "klassiseen" malliin tyyliin VII-IX(/X). Myös XII:n tyylinen kelpaa oikein hyvin, sillä kyseisessä osassa oli oikeasti ehkäpä sarjan toimivin ja paras pelattavuus ja tappelusysteemi.

PS. Aiemmat pääsarjan pelit EIVÄT ole mielestäni olleet toimintaropeja. Wink
Picture of ZaleraFF
16.11.2011 11:58
Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari
Eli toisin sanoen Final Fantasy Versus XIII nimetään uudelleen Final Fantasy XV:ksi? Puhdas spekulaatio, mutta olisihan se ihan järkeenkäypää! Laughing out loud
Square taisi vasta hiljattain uudistaa oikeutensa Versus XIII -tuotemerkkiin joten tuskinpa tälläistä nimimuutosta on luvassa. Muutenkin uuden päälinjan FF-pelin julkistus on aina suhteellisen iso tapaus, joten melkein kuusi vuotta sitten julkistetun pelin uudelleennimeäminen olisi tavallaan aika antihype tässä kohtaa.

Itselle on sinällään sama mitä genreä XV sitten aikanaan edustaa, tärkeämpää olisi lähinnä se, ettei Kitase tai muu XIII-tiimi ole sitä tekemässä. Tongue
Picture of Ananaz
16.11.2011 16:05
Aina voi ennakkoon ajatella ja spekuloida ovatko mahdolliset tulevat muutokset hyvästä vai pahasta, mutta itse ainakin koitan pitää avoimen mielen. Itselle FF13 ei ollut maailman suurin pettymys sentään, vaikka vertaisin sitä aikaisempiin peleihin.

Kannattaa muistaa, että Kitase (muistaakseni) oli ohjaajana FF6, 7, 8 ja Chrono Triggerissä, joten ei ole ihan turha mies pelialalla.
Picture of Albedo
16.11.2011 21:00
Joo jää tämä pelisarja siihen paikkaan, jos tästä toimintarope tehään.. FF12 taistelusysteemikin on jo niin perseestä, että. FF13 omasta mielestä nosti pelisarjaa takasin raiteilleen taistelusysteemillään.
Picture of Rätsetti